He rebut a mitges la meitat d´un pis en herència i li he pagat al meu germà la seva part. Si tinc un testament fet a mitges amb el meu marit, a qui passaria el pis si morís?

08-02-2019Meneame

Hola. El meu marit i jo tenim a mitges la vivenda habitual i els diners. Ara, però, he rebut la meitat d' un pis dels meus pares difunts i l' altra meitat li he pagat al meu germà (50%), i ho hem pagat a mitjes amb el meu marit i jo. Només està a nom meu. Tenim un testament fet que diu que tot és de tots dos. Amb això, si jo morís: a qui pasaria primer aquet pis? He d'afegir que tenim dos fills independents. Gràcies.

Pel que ens manifesta, sembla que legalment correspon a vostè la propietat d'aquest pis, ja que està inscrit al seu nom. Es podria considerar que el seu marit tindria un dret de crèdit contra vostè pels diners que hagi aportat per l’adquisició de la meitat del seu germà. En quant a qui correspondria aquest pis, a l'haver atorgat testament s'haurà d’estar al que vostè va disposar al respecte sobre la destinació dels seus béns per desprès de la seva mort.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com