Puc modificar l´escriptura de propietat per donar-me de baixa com a usufructuari i que amb els meus fills paguem a mitges els impostos del lloguer i de la casa?

27-06-2019Meneame

Hola bon dies des d'Olot. Els meus 2 fills tenen una casa en propietat a Olot i està llogada i jo estic com usufructuari de la mateixa en l'escriptura. Jo faig el pagament dels impostos del lloguer a la meva declaració de la renda. Voldria saber si puc modificar l'escriptura de propietat per donar-me de baixa com a usufructuari i que amb els meus fills paguem a mitges els impostos del lloguer i de la casa. Gràcies.

Legalment, els tributs i taxes de meritació anual del bé objecte de l’usdefruit van a càrrec de l’usufructuari. El que vostè proposa suposaria l’extinció de l’usdefruit per renúncia, i els seus fills consolidarien el domini. En aquest cas, però, el pagament dels impostos aniria a càrrec dels seus fills. També s’ha de tenir en compte que aquesta consolidació també està gravada fiscalment.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com