L´ascens del Llagostera a 2a B és el triomf del futbol modest?

Té molt de mèrit perquè som un grup de gent que hem treballat moltíssim. La directiva, el grup d´entrenadors i una colla de jugadors magnífica. Pel camí hem perdut Mas, Canal i Peque, que van marxar per millorar, però que ens han trucat per felicitar-nos, i la setmana passada eren al vestidor fent el crit de guerra. Som un grup de persones increïble.

N´hi ha que diuen que són un club ric. Tenen raó?

La gent pot dir el que vulgui. Sabem què tenim i de què disposem. Segurament els nostres jugadors havien guanyat diners abans a altres llocs. Aquí no podem prometre aquests diners però el que signem ho paguem. Això és fruit d´una gestió directiva molt important. La gent que es pensa que són els diners que ho continuï pensant. Nosaltres hem recollit el fruit de la feina ben feta.

Quin era el pressupost del Llagostera aquesta temporada?

Tenim molts avantatges. Jo sóc el tècnic més dolent de la categoria perquè no cobro res. El meu segon, en Jan Regàs, ve d´Arenys i no cobra ni la benzina. El pressupost superava per poc els 120.000 euros, per sota de molts altres equips de la categoria.

Entén les enveges que genera en l´àmbit del futbol català?

Molta gent ens estima i aprecia i jo valoro molt més això. Si n´hi ha que ens tenen rancor o gelosia, pitjor per a ells. La gent ha de ser modesta i intentar aprendre.

La millor demostració que són un club familiar és veure la seva dona i presidenta atrafegada organitzant el desplaçament als aficionats...

Som molt modestos. No podem tenir gent professional fent aquestes coses perquè llavors no ens arribarien els diners per a les altres. És molt difícil tirar endavant al futbol actual però amb la nostra il·lusió ho aconseguim. A la directiva tenim tots els exponents del poble. El lampista, el ferrer, el que reparteix la llenya... Tots aporten el que poden.

El seu matrimoni és un cas insòlit al futbol mundial. Expliqui´m si quan es van conèixer a la seva dona ja li agradava el futbol.

El primer que van fer els pares de l´Isabel va ser fer-la sòcia del Barça i el club ja li ha fet un reconeixement per tots els anys que fa que és abonada. Quan ens vam conèixer jo ja jugava a futbol i quan la seva mare va voler que ens caséssim vaig posar una clàusula que deia que primer era el futbol. Va acceptar (riu).

Amb tanta dedicació al futbol, ja els queda temps per al negoci familiar?

I tant! Tenim molt clar que el primer és la feina. El negoci l´hem fet junts des de joves i ningú ens ha regalat res. Treballem junts, estem junts al futbol, sempre estem junts. És molt difícil perquè se l´ha de conèixer...

La seva empresa, Tèxtil Tarragó, és de les més potents del sector.

El negoci el vam aixecar modestament des d´un soterrani. L´Isabel encara estudiava i jo ja venia tovalloles. Hem anat creixent de mica en mica fins a agafar llicències importants. La nostra trajectòria amb les tovalloles és molt més important que la del futbol.

De fet, sempre han tingut jugadors treballant a l´empresa, oi?

Sí i molts dels que eren amb nosaltres a Regional encara hi són. De la plantilla actual homes com en Plaja, en Masferrer o en Javi González estan col·laborant amb nosaltres en diferents camps. A l´empresa veiem si les persones són treballadores i responsables i, per extensió, això ho apliquem també al terreny de joc.

A Segona B tot s´haurà de professionalitzar molt més.

Ens hi adaptarem. Per què no? Quan érem a 2a Regional també vèiem impossible pujar a Tercera. La gent del poble es bolcarà. A Cerceda ja ha vingut un grup d´empresaris com en Jordi Vinyes, en Josep Vinyes, en Joan Mestres o l´Armengol. D´altres no han pogut venir però segur que ens ajudaran a poder tenir estabilitat a Segona B.

Quant a plantilla, s´ha arribat al final d´un cicle o mantindrà el bloc de l´ascens?

Dependrà d´ells. A mi m´agradaria comptar amb el 80% d´aquests jugadors. No sé si se´ns n´enduran algun o si no ens podem permetre quedar-nos amb algun. Generem il·lusió i credibilitat i això és quelcom que pots clubs donen. El capità, Xavi Masferrer, per exemple, que ens ajuda en la comptabilitat, és exemplar. Sempre ha guanyat molt al Premià o al Gavà perquè ho valia. Volia venir a Llagostera i em va trucar. Jo li vaig dir que no el podíem pagar però ell va respondre que només volia jugar.

Tem que alguns dels joves amb projecció puguin volar com han fet abans Marc Mas o Albert Canal?

La gent no ho valora però vam perdre a mitja temporada el central i el davanter centre. Vam apostar per ells i els vam deixar marxar, cosa que no hauria fet cap club. Aimar i Granell, per exemple van baixar amb el Banyoles o Ivan Portolés venia de ser suplent al Blanes. Traiem un rendiment als futbolistes que no tenien abans. En el cas de l´Eloi Amagat, per exemple, s´ha de dir que ha fet la millor temporada de la seva carrera.

David Costa va ser el primer fitxatge galàctic a Preferent. En veurem algun a 2a B?

Costa sempre serà especial per mi perquè va ser el primer que va apostar pel Llagostera quan encara jugàvem al camp de terra. Ell i tots els que l´han seguit sempre parlaran bé de la nostra entitat.

L'alcalde del poble, Fermí Santamaria, ja ha anunciat el màxim suport de l'Ajuntament en l'aventura a Segona Divisió B però, com a entrenador, digui'm realment què li fa falta al Municipal llagosterenc?

El més important és penjar una estelada a l'entrada del camp que encara no n'he vist cap. (Riu). Després mancaria una graderia perquè els aficionats poguessin gaudir del futbol, ja que dempeus no es veu gens bé el partit. A més a més, com que tenim els aspersors molt alts, sempre s'acaben mullant. També faria falta arreglar un xic els vestidors i condicionar una zona per als mitjans de comunicació ja siguin escrits, de ràdio, fotogràfics o de televisió perquè puguin fer bé i còmodes la seva feina.

Econòmicament, quins ingressos tindran a Segona B que no tenien a Tercera?

No ho tinc gaire controlat però entre la Federació Espanyola i la televisió, uns 50.000 euros més uns 6.000 de travesses.

M'han dit que el mòbil li treu fum?

Uf!!! Només diumenge després del partit tenia 152 missatges. Sóc dels que m'agrada contestar-los tots però no vaig poder. Avui (per ahir) m'he aixecat per fer-ho però en rebo més i se m'acumula la feina.

Algú especial que l'hagi felicitat?

Seria injust individualitzar perquè em deixaria la majoria de gent. Entre moltíssims, Jordi Matamala, amb qui quan era al Palamós vaig parlar perquè vingués al Llagostera. S'ho va rumiar i ens ho va agrair. El respecto molt. També Jordi Melero, a qui també vaig voler fitxar quan era a Blanes. No acabaria la llista: Mas, Canal, Acín, Nono, Vallejo... Seria injust continuar.

Castàlia és l'estadi més atractiu on anirà el Llagostera l'any que ve?

No ho sé. A mi el que m'agradaria és jugar una eliminatòria de Copa del Rei contra el Reial Madrid. Seria la repera! A veure si tenim sort al sorteig i podem enfrontar-nos-hi.