Segueix-nos a les xarxes socials:

Falcao condueix l'Atlètic a la glòria

El colombià encarrila la final per als madrilenys amb dos gols en la primera mitja hora que desmunten l'Athletic Club

Falcao condueix l'Atlètic a la glòria

la final en imatges L'Atlètic va guanyar anit la segona Lliga Europa dels darrerrs tres anys.Falcao, el gran protagonista de la nit, amb el títol de la Lliga Europa.Diego va anotar en aquesta acció el 3-0 definitiu. Muniain, desesperat, sobre la gespa de l'estadi Nacional de Bucarest.

El colombià Radamel Falcao va consolidar-se ahir a Bucarest com un dels millors golejadors del món amb dos gols que van doblegar l'Athletic Club de Bilbao i van encarrilar una nova nit de glòria per a l'Atlètic de Madrid. Diego va arrodonir la victòria dels madrilenys a cinc minuts del final. L'Atlètic s'enduia la segona Lliga Europa en els últims tres anys.

L'equip matalasser va imposar-se sense pal·liatius a un Athletic que anit no va tenir tots els recursos i la màgia que l'havien acompanyat durant tot el seu trajecte per la competició. L'equip de Diego Simeone va ser manifestament superior al de Marcelo Bielsa, i el va superar de principi a fi. Des que Falcao fes en el minut 6 un preciós gol en una jugada personal en la qual va superar Amorebieta abans d'enganxar un xut letal per a Iraizoz fins que Diego certifiqués en el 85 amb el 3-0, una altra vegada amb Amorebieta superat, el clar triomf madrileny.

Abans, a la mitja hora de joc, Falcao havia clavat un segon punyal a la defensa basca, en una altra jugada que va deixar retratats Amorebieta i Aurtenetxe. Aquest va ser el gol decisiu, perquè tot i quedar per davant una hora de joc, mai els bascos van fer la sensació de poder superar les dues ferides. L'Athletic, fidel a la filosofia Bielsa, ho va intentar fins al final, però no va ser el de tot el torneig i s'emporta una altra decepció en la seva segona final europea. De nou, 35 anys després, no va poder ser per al conjunt basc.

Els de Bielsa van semblar nerviosos a l'inici de la final, amb diverses pèrdues de pilota que li van complicar molt la vida ja en l'arrencada. I ja aviat els de Simeone, que ja havien avisat en el minut 1, es van avançar. Va ser Falcao, intens i concentrat al mil per mil des del principi, el que va obrir el marcador. Ho va fer en el minut 6 amb un golàs en què es va desfer amb una retallada dins de l'àrea d'Amorebieta per acabar col·locant la pilota al pal llarg, on no va poder arribar Iraizoz.

L'Athletic rebia un càstig dur d'entrada però a poc a poc va anar recuperant-se, enviant pilotes a Llorente, que va tenir dues oportunitats malgrat estar ben marcat pels centrals, especialment en el joc aeri per Godín. Un parell de possibles penals reclamats pels bascos van precedir el 2-0, marcat, com no, per Falcao, que treia petroli de cada debilitat dels de Bielsa. El colombià va aprofitar una pèrdua d'Amorebieta a la vora en la frontal de la seva pròpia àrea recuperada per Arda Turan. El turc va centrar sobre Falcao, davant del qual va relliscar dues vegades Aurtenetxe, i el colombià va afusellar de nou Iraizoz.

Amb gairebé tot perdut, Bielsa va moure les seves peces en el pas per vestidors i Aurtenetxe i Iturraspe van deixar el seu lloc a Ibai Gómez, un canvi habitual, i a Íñigo Pérez. L'Athletic Club va millorar, però l'Atlètic va superar aquest petit moment de compromís de seguida. Al tram final De Marcos, Susaeta i Llorente van tenir la seva oportunitat, però la van desaprofitar. Al contrari que Falcao, que va amenaçar un tercer gol amb un xut al pal. I que Diego, que va arrodonir la festa blanc-i-vermella matalassera marcant el definitiu i inapel·lable 3-0, per alegria dels madrilenys i desesperació de la parròquia basca.

Prem per veure més contingut per a tu