La plataforma de cotxe compartit de la Universitat de Girona (UdG), fesedit, ha permès estalviar 14,6 tones de diòxid de carboni, durant la prova pilot del 2009 i des del setembre del 2011 fins al 14 de maig passat. Els impulsors calculen que els desplaçaments que s'han fet compartint vehicle sumen un total de 85.180 km. Les rutes que s'han comptabilitzat se centren en trajectes d'origen urbà i, en alguns casos, interurbans amb un destí comú, que és un dels campus de la UdG. El fesedit permet posar en contacte les persones que fan una ruta similar per dues vies, que són el telèfon mòbil i Internet.

Els impulsors del fesedit han traduït en xifres l'impacte d'aquesta plataforma sobre el medi ambient: 14.660 són els quilos de diòxid de carboni que s'han estalviat amb el cotxe compartit. Per mostrar de forma gràfica l'estalvi els responsables del fesedit expliquen que 1 tona de diòxid de carboni equival a un viatge d'anada i tornada en avió de Madrid a Nova York; a 1,8 tones de paper, o a vint viatges d'anada i tornada en avió fent un trajecte Barcelona - Madrid.

El programa fesedit permet introduir la ruta desitjada amb els punts d'origen i destí, i de forma automàtica s'adjudica la persona amb qui es realitzarà el viatge, que l'usuari pot acceptar o rebutjar. També permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d'última hora i fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS, entre altres opcions.

Aquest sistema està habilitat a través de la plataforma web www.fesedit.cat i de l'aplicació 'fesedit' per a dispositius Android.