Ja ha arribat el dia. Aquesta tarda, a dos quarts de sis, en un dels pavellons mítics de l'handbol estatal, As Travesas de Vigo, el Bordils jugarà el primer partit de la seva història a Divisió d'Honor Plata contra un dels rival més potents que es trobarà aquesta temporada, l'Academia Octavio. "És el lloc perfecte per debutar. A fora de casa i contra un rival contra el qual, a priori, tens poques possibilitats de rascar alguna cosa. És el partit ideal per treure'ns els nervis de l'estrena a la categoria i, sense renunciar a res, alliberar-nos ja d'aquesta tensió de cara al segona partit de la setmana vinent a casa". El tècnic del Bordils, Pau Campos, és molt conscient de la dificultat de sorpendre els gallecs, una plantilla de nivell Asobal pensada per recuperar la categoria en aquest primer any, en un debut on, a més, els gironins tenen les baixes de jugadors importans com Marc Combis, Esteve Ferrer o Eduard Nonó per diferents incompatibilitats laborals i personals.

Il·lusió i humilitat són les receptes d'un Bordils que, a primeríssima hora d'avui ha sortit cap Galícia (quarts de quatre de la matinada), per jugar contra un equip que combina a la seva plantilla veterans que les han vist de tots colors, com per exemple Fran González o l'extrem Cerillo, amb "alguns dels millors joves gallecs". El central Casares o el porter Chantada sóna algunes de les peces de més futur d'una nova generació de jugadors gallecs que, després del descens per temes econòmics de l'any passat, l'Academia Octavio ha incorporat a l'equip per intentar tornar a pujar al primer intent. "Tenen una mica de tot, gent que jugarà caminant i també una primera línia molt física que els pot permetre córrer si els fa falta", diu un Campos que s'ha emportat cap a Vigo tots els jugadors disponibles més el jove Gerard Farrerons que aquesta temporada tindrà presència en el primer equip.

Després de l'estrena d'aquesta tarda a Vigo, el Bordils tindrà dos partits consecutius a casa, contra Chapela i Torrelavega, on sí que els gironins poden tenir més opcions de sumar els seus primers punts. Amb tot, però, Campos avisa que "d'entrada no renunciem a res, perquè això és handbol i els partit s'han de jugar".