L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va assegurar ahir que "no hi ha pressa per decidir" presentar la candidatura Barcelona Pirineus "per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern el 2022, 2026 o 2030" argumentant que el més important és que es faci "quan hi hagi possibilitats de guanyar".

"En quin moment ens presentem ha de ser una decisió col·lectiva" va puntualitzar Trias, que per a això vol consultar amb els grups municipals, el Govern, la Generalitat, les federacions esportives i el propi Comitè Olímpic Espanyol. En una roda de premsa per a la presentació del pla de patrocini corporatiu de transports metropolità de Barcelona, l'alcalde va demanar "paciència" a tots els qui li demanen que presenti la candidatura o que convoqui una consulta ciutadana sobre això i ha insistit que cal fer-ho quan hi hagi oportunitat de guanyar, entre d'altres motius, per no danyar la "marca Barcelona".

Trias va afegir que el dossier per presentar la candidatura està fet, amb la qual cosa, si així es decideix, es podria sotmetre al Comitè Olímpic Espanyol perquè decideixi si presenta la candidatura de Barcelona Pirineus com a seu dels Jocs d'Hivern del 2022 al Comitè Olímpic Internacional.

Per altra banda, el Secretari General per a l'Esport, Ivan Tibau, va apuntar que fer un referèndum sobre la candidatura impediria presentar-se als Jocs del 2022. "No hi som a temps", va dir Tibau, que a més, va afirmar que en cas de fer-se aquest referèndum, com va fer la setmana passada Oslo, caldria que es podes votar a tot el país i no només a Barcelona per la importància que tindrien uns Jocs d'Hivern per als territoris del Pirineu.