"La Copa Mola". Això és el que acaben dient en els cinc o sis segons de protagonisme que tenen tots els jugadors del Bordils en un vídeo que el tècnic, Pau Campos, i el preparador físic dels blanc-i-verds, Xevi Salvador, han ideat aquest setmana per ambientar encara més un partit històric. "Estem molt il·lusionats, mai cap equip de Girona ha jugat la Copa i nosaltres avui ho farem en una festa que, a més, encara ens podria permetre tenir un altre dia històric si passem ronda i portem un equip d'Asobal aquí a Bordils", explicava ahir Campos que, tot i les baixes de jugadors com Esteve Ferrer i Jordi Masó, i els problemes físics de David Masmiquel, no vol renunciar a res en el partit contra l'Academia Octavio. La Copa, a més, "ens permet desconnectar una mica de la lliga i de la pressió d'haver de sumar els dos punts".

L'Academia Octavio de Vigo és un dels grans de la categoria, acaba de baixar de l'Asobal i en la primera jornada de lliga ja va superar netament el Bordils, però la força dels gironins és la il·lusió d'un grup que "no hem canviat gens, tothom segueix amb les seves rutines i tres vespres a la setmana ens trobem aquí per entrenar". I és que a l'equip del Bordils hi ha engi?nyers, com Martí Vila i Xicu Reixach; auditors com Ignasi Moreno, molts estudiants com Jordi González o Àlex Marco, treballadors del ram de la construcció com Esteve Ferrer, o de les cuines, Marçal Teixidor, a més de professor, com el mateix Pau Campos, que dóna classes a l'institut de Palafrugell. Una realitat que es veu al vídeo que el tècnic ha penjat aquesta setmana al Youtube i que deixa clara la il·lusió que tenen per, després de les jornades laborals, entrenar de cara a cites com les d'avui a la Copa.

Els jugadors estan il·lusionats, l'afició no fallarà i el club encara intenta millorar més l'ambient, avui hi ha una samarreta nova per als aficionats a iniciativa de la Penya del Racó i tots els nens que vin?guin amb la cara pintada es podran fer una foto amb el primer, però, com admet Pau Campos, el problema és el "toro que ens ve a sobre". L'Academia és un dels millors equips de la lliga i, sobre el paper, amb una plantilla superior a la gironina tot i la baixa del veterà Fran González i d'un dels laterals, a més del seu segon porter.