Segueix-nos a les xarxes socials:

Javi Marrón: entre la docència i Rio

El taewondista figuerenc, quatre cops campió d'Espanya i medallista europeu i mundial, manté l'objectiu d'anar als propers Jocs Olímpics però, als 30 anys, també s'està convertint en una referència de l'entrenament especialitzat

Javi Marrón: entre la docència i Riodiari de girona

Joel González va ser l'únic campió olímpic masculí estatal en els darrers Jocs Olímpics de Londres. La medalla d'or de l'empordanès va rescatar de l'oblit mediàtic un esport, el taekwondo, que es practica en un bon nombre de clubs a Catalunya i a la resta d'Espanya, tot i que els grans especialistes es preparen de manera permanent en centres d'alt rendiment com el de Sant Cugat. El salt dels clubs als entrenaments d'alt nivell és complicat, encara que molts tinguin grups de competició, i aquest buit és el que està intentant tapar l'experimentat taekwondista de Figueres Javi Marrón.

Quatre cops campió d'Espanya, medallista europeu i mundial, Marrón ha passat mitja vida al CAR de Sant Cugat preparant-se al costat del seu amic Joel González i, aprofitant aquesta notable experiència, s'està especialitzant en clínics sobre "tècniques de combat" a diferents clubs de Girona, Barcelona, Saragossa... "El meu objectiu és que els joves arribin al moment de competir a un nivell elevat disposant ja d'unes bones nocions de tècniques de combat", explica Marrón. Aprofitant ser una persona molt reconeguda en el taekwondo estatal, té les portes obertes de molts clubs, més o menys petits, que volen portar a entrenar els seus esportistes a un taewkondista que va anar als darrers Jocs Olímpics com a reserva del seu amic i posteriorment medalla d'or Joel González, superant el coreà Dae-Hoon Lee a la final.

"Estic anant a molts clubs, d'aquí a Girona, de Barcelona, l'altre dia a Igualada i ja m'estan trucant de més lluny com València o Saragossa", detalla Marrón que, als 30 anys, ja va preparant el seu camí professional quan deixi la competició d'aquí a un temps. Abans, però, aquest figuerenc que ha estat quatre cops campió d'Espanya i que ha pujat al podi en Europeus i Mundials, vol allargar uns anys més la seva carrera per competir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Competició, recerca de resultats esportius, i mirada cap al futur centrant-se en la formació especialitzada de joves taekwondistes, són les seves bases. "He estat molts anys al CAR i a la selecció espanyola i això fa quan vaig al clubs la gent em tingui un respecte i escolti els meus consells", diu Marrón que, a més, sempre té una carta amagada per acabar de captar l'atenció de qualsevol jove aspirant a taekwondista d'elit: Joel González: "Una vegada vam fer un dinar de cloenda d'uns cursos que havia estat impartint i, de sobte, allà hi va aparèixer en Joel, que per a la gent del taekwondo es com si fos en Messi".

Prem per veure més contingut per a tu