El Barcelona busca aquesta nit a Anoeta (22.00, Antena3) sentenciar el seu pas a la final de la Copa del Rei contra una Reial Societat que somia amb una nit èpica que li permeti remuntar l'eliminatòria. El resultat de l'anada va afavorir el conjunt blaugrana (2-0), que arriba a la cita anímicament recuperat després d'haver tornat al lideratge de la Lliga gràcies a la golejada contra el Sevilla (1-4). Neymar és la gran novetat a la convocatòria, on figura tota la plantilla, tot i que no tenia encara ahir l'alta mèdica. També hi són Puyol i el porter Oier, aquests sí recuperats de les seves lesions.

El tècnic del Barça, Gerardo Martino, va fer rotacions al Sánchez Pizjuán, deixant que Sergio Busquets i Dani Alves descansessin diumenge passat. Avui apostarà per un onze de gala per intentar evitar qualsevol remuntada del conjunt dirigit per Jagoba Arrasate. També tornaran a l'onze inicial Jordi Alba i Javier Mascherano, sancionats contra el Sevilla, i probablement Cesc Fàbregas, quelcom que podria deixar d'inici Xavi Hernández a la banqueta. L'entrenador va prometre un Barça a l'atac per certificar el bitllet per a la final de Copa. No es refia del 2-0 de l'anada.

El partit podria servir també per acabar amb la mala ratxa del Barça a Anoeta. I és que en les últimes tres temporades, des que la Reial Societat ha tornat a la màxima categoria, el conjunt culé no ha aconseguit imposar-se als donostiarres a domicili. En concret han estat dues derrotes per la mínima i un empat el que ha aconseguit l'equip blaugrana en les seves últimes visites a Anoeta, resultats que en qualsevol cas, si se'n repeteix algun, aquesta vegada li valdrien per superar l'eliminatòria.

De la seva banda, Leo Messi tindrà l'oportunitat de superar un altre rècord individual: si l'argentí veu porteria, podria situar-se com a màxim golejador de club al futbol espanyol, ja que es troba a tan sols un gol dels 335 que va marcar el mític Zarra.

Un equip il·lusionat

De la seva banda, la Reial Societat s'aferra a la il·lusió per creure en el somni d'eliminar el Barcelona de la Copa, encara que les seves pretensions topen amb la lògica que converteix en clar favorit l'equip del Tata Martino. Als blaugrana els espera un rival il·lusionat i una afició esperançada amb el joc dels seus i dolguda per com va transcórrer el partit d'anada. Conseqüència de la polèmica arbitral del partit de fa una setmana, serà sobretot la baixa de l'internacional Iñigo Martínez, al qual li van caure dos partits de sanció per ?menysprear el col·legiat del partit del Camp Nou, absència que serà coberta probablement per Mikel González.

El principal obstacle per als blanc-i-blaus és el fet de no haver marcat cap gol en l'anada, cosa que els obliga a una autèntica proesa. El somni de rememorar la històrica Copa del Rei de Saragossa, això no obstant, ha activat una afició que s'acostarà en gran nombre a l'estadi malgrat l'hora i del mal temps. El davanter Carlos Vela, reservat en l'última jornada de lliga contra el Llevant, en principi estarà a l'onze titular.