Amb tres gols en set jornades el Llagostera comparteix, al costat del Betis B del Grup IV de Segona B, el dubtós honor de ser l'equip menys golejador des de la Primera Divisió fins a la Segona B. Cap equip dels 20 que conformen la Lliga BBVA, ni els 22 de la Lliga Adelante o els 80 equips dels quatre grups de la categoria de bronze presenten uns números ofensius tan pobres com els gironins o el filial bètic.

És cert que defensivament els homes de Santi Castillejo estan rendint a un nivell molt més que acceptable, com ho demostra el fet que els blaugrana, juntament amb el Valladolid i el Recreativo de Huelva, són el conjunt menys golejat, amb cinc gols rebuts de Segona A. Ara bé, no és menys cert que si no estàs fi en els últims metres és impossible guanyar partits.

L'afició no n'ha celebrat cap

L'última vegada que els llagosterencs van celebrar un gol va ser el passat 31 d'agost al Mini Estadi, en la primera victòria dels gironins a domicili. En aquella ocasió la col·laboració del jugador del Barça B Patric Gabarrón va ser clau. El davanter llagosterenc Eloy Gila va fer la centrada i Patric en pròpia porta va marcar l'únic gol del partit (min.21). Des de llavors, el Llagostera acumula 249 minuts sense aconseguir cap gol. Si anem una mica més enllà i busquem l'última vegada que un jugador del Llagostera va ser capaç de perforar la porteria contrària, ens hauríem de remuntar a la segona jornada del campionat de Lliga.

Era el primer partit del Llagostera a casa i el rival era el Leganés. La particularitat d'aquella victòria per 2-0 és que cap espectador va poder veure el debut dels llagosterencs a l'estadi Palamós-Costa Brava a causa de la clausura del camp per culpa d'una sanció arran dels incidents racistes en el play-off d'ascens de la temporada passada davant del Racing.

Des del 2-0 aconseguit pel capità Jordi López al minut 69 d'aquell diumenge 31 d'agost enfront els madrilenys, cap jugador del Llagostera ha vist porteria. Els homes de Santi Castillejo fa cinc partits de Lliga que no marquen, (2-0 al camp del Recreativo, 0-0 davant Osasuna, 0-1 al Mini Estadi amb el gol en pròpia porta del Barça B, 0-1 contra el Saragossa i el 0-0 de dissabte passat a Mendizorrotza). Entremig cal comptabilitzar el partit de Copa del Rei que van perdre els del Gironès al Benito Villamarín (2-0).

L'altre equip que fins ara tenia pitjors registres ofensius que el Llagostera era l'Olímpic de Xàtiva. La victòria davant l'Olot de diumenge per 3-1 va fer que dels dos gols que duien en 6 jornades passessin als 5 i deixessin de ser l'equip menys realitzador.

La poca punteria del Llagostera, de moment, no està fent que l'equip hagi caigut a la zona calenta de la classificació. Els gironins són quinzens amb 8 punts, això sí a només un punt de les posicions de descens, que marca el Mirandés. Les victòries la passada jornada de Leganés, Racing, Sabadell i Mirandés ha comprimit molt la part baixa de la taula i ha acostat les posicions de descens.

Dissabte en el derbi contra el Sabadell, els Juanjo, Querol, Sergio León, Imaz, Gila i companyia intentaran posar fi a aquesta sequera, que fa massa temps que dura.