Segueix-nos a les xarxes socials:

El Madrid sap jugar molt millor els minuts decisius i s'emporta la Copa

Xavi Pascual aposta per la veterania en els darrers instants, jugant sense base, però només Ante Tomic juga a alt nivell

El Madrid sap jugar molt millor els minuts decisius i s'emporta la Copaelvira urquijo/efe

La Copa del Rei de bàsquet es va decidir al final. Hi va haver final i el Barça, tot i perdre, aquest cop li va disputar el títol al Madrid. Potser aquesta és la lectura més positiva que pot treure Xavi Pascual del partit d'ahir al Gran Canaria Arena, en una final trepidant, i on van emergir dues figures. Rudy Fernández, que va guanyar l'MVP, perquè el Madrid va guanyar, i sobretot Ante Tomic. L'exmadridista va signar un partit exuberant, on va elevar fins a 40 la seva valoració. El màxim aconseguit mai en una final. El croat és, ara per ara, la referència blaugrana. I ho és ell perquè així ho vol Xavi Pascual, que va decidir jugar els instants decisius amb els veterans. Amb els pesos pesants de l'equip. Navarro, que més enllà d'un triple estratosfèric va estar desaperagut, va errar una acció clau del partit que podria haver empatat a falta de menys d'un minut. En canvi qui no va fallar va ser Sergio Rodríguez, que va anotar una cistella a 7 segons del final que posava 4 punts amunt els de Pablo Laso. La decisió de Pascual de prescindir dels joves de l'equip serà comentada. Oleson va ser l'encarregat de dirigir el joc blaugrana en detriment de Satoransky, que havia estat brillant durant el partit. Hezonja tampoc tenia minuts tot i que el Barça estava negat en atac. L'únic que responia eren les fogonades d'Abrines i un Tomic imperial sota el cèrcol. Al final la qualitat de Rudy, la sang freda de Sergio Rodríguez, però sobretot les errades del Barça van donar la Copa al Madrid, que revalida el títol de l'any passat. Al Barça li queda l'honor d'haver competit, de no haver abaixat els braços en cap moment i tenir el Madrid contra les cordes, a diferència del partit de lliga.

Tot i això la realitat és que el Barça té molta qualitat però encara és jove i el Madrid continua un esglaó per sobre. Navarro, minvat físicament, no és el que decidia finals. El capità del Barça està deixant de ser decisiu i ara l'equip necessita referents nous, Hezonja, Abrines o Satoransky han de fer un pas endavant. Tomic sol, no pot.

Prem per veure més contingut per a tu