La desena edició del MIC (Mediterranean International Cup) es posa en marxa dimecres amb la participació de més de 250 equips de futbol base procedents de tot el món, i a l'espera que la delegació belga pugui arribar a temps, després de cancel·lar-se tots els vols a Girona pels atemptats d'avui.

L'estadi gironí de Montilivi serà la seu de les finals, que en les anteriors edicions havia albergat el del Palamós, centre neuràlgic d'aquest torneig del futbol base que comença a ser una tradició a la Costa Brava.

Així, en aquesta edició hi ha novetats importants pel que fa a la celebració dels esdeveniments principals, tant la inauguració de demà com les finals, doncs se celebraran a l'estadi Municipal de Montilivi, on el Girona juga els seus partits de la segona divisió com a local, en lloc de Palamós, que segons l'organització ha quedat petit per poder acollir l'aforament en la presentació i les finals.

El tret inicial seran dos plats forts, primer a les 9:00 hores, quan Palamós i Vila-real s'enfrontaran en categoria juvenil, mentre que a les 11:00 ho faran el Girona i el Barça en categoria infantil.

L'atemptat a Bèlgica també ha afectat el MIC, ja que l'equip belga de l'Eupen era a l'aeroport per volar cap a Espanya, però arran dels atemptats l'expedició no ha pogut agafar el seu vol.

Segons fonts de l'organització, els belgues "es troben tots perfectament i estan buscant alternatives per poder viatjar".

El MIC es va superant cada any i en aquesta edició s'hi han inscrit 253 equips, 45 més que en l'edició anterior, entre els quals destaquen Barça, Madrid, Espanyol, Bayern de Munic i Manchester United, que ja són habituals del torneig.

Per poder acollir aquesta quantitat de partits en tan sols cinc dies, l'organització compta amb un total de 22 camps de futbol, entre els quals s'estrena Fornells de la Selva, repartits al llarg de totes les comarques gironines.

A més dels tornejos en categories aleví futbol 7 i 11, infantil, cadet i juvenil, també se celebren dos tornejos més, el femení i l'integrat, que es jugaran dissabte al matí a Vidreres i que tindran la seva final particular el mateix dia a la tarda a Palamós.