Ni Nàstic, Oviedo, Còrdova, Almeria i Saragossa, cap dels propers rivals del Llagostera a Palamós imposa més respecte i dificultats que el filial de l'Athletic Club. O almenys això és el que pensa i diu públicament Oriol Alsina. L'estadi Palamós-Costa Brava acull avui una nova final per al Llagostera. Un d'aquells partits de victòria obligada i més tenint en compte els pèssims resultats que obtenen els d'Alsina a fora. Un duel directe entre el penúltim i el cuer, dos conjunts separats per només un punt. Per aquesta nova final, Alsina recupera Escassi, José Carlos, després de les seves lesions i De los Reyes, un cop complerta la sanció. A més a més, el tècnic assegurava ahir que Querol i Emilio Sánchez estan «disponibles» però difícilment entraran a la convocatòria perquè no estan al cent per cent. Els que no hi seran segur són els lesionats Jordi López i Nando Quesada.

Ahir, després de l'entrenament realitzat a l'escenari del matx, Alsina va explicar que preveu, tot i la posició de cuer dels bilbaïns, el partit «més complicat que ens queda a casa ». El maresmenc ho argumentava afegint que «si agafem els equips de baix, ara mateix qui està en millor forma és el Bilbao Athletic, perquè van de menys a més. Està ben treballat per en Ziganda i per això espero que vingui molta gent perquè serà de màxima dificultat». Els bascos són cuers però han guanyat els dos últims partits «de manera merescuda», 1-2 a Osca i 2-1 a l'Oviedo,. És per això que l'entrenador del Llagostera avisa l'aficionat. «Que ningú s´esperi un partit com els dos anteriors a l'estadi perquè en molts moment la possessió de la pilota serà d'ells i nosaltres haurem de suar i utilitzar l'experiència» . D'altra banda, segons Alsina, les mides del rectangle de joc (molt inferiors a les de San Mamés), «no seran tan decisives i sí l'ambient que esperem que hi hagi a les grades, perquè ha estat clau per aconseguir les victòries».

La major experiència i veterania dels jugadors llagosterencs enfront la joventut del Bilbao Athletic en partits a vida o mort com el d'avui, segons Alsina «no serveix de res perquè ho supleixen amb un atreviment que els fa ser més competitius». Per Alsina, els joves bascos viuen el fet de ser cuers «amb una tranquil·litat que d'altres equips no tindrien». Pel tècnic d'Arenys de Mar, alguns dels joves katxorros que trepitjaran avui la gespa palamosina «en breu estaran jugant a Primera Divisió perquè són els millors darrere dels de l'Athletic Club i crec que en Cuco Ziganda està fent un treball fantàstic».

En l'últim partit a casa davant l'Alcorcón (4-0), el públic va respondre de manera espectacular i amb 3.112 espectadors es va batre per quarta jornada consecutiva el millor registre d'espectadors a l'estadi palamosí. Novament, la directiva d'Isabel Tarragó posa a disposició de tothom qui ho vulgui entrades gratuïtes que trobaran en establiments anunciadors del matx. Segons Alsina el factor públic «és decisiu i si darrerament no hem omplert la tribuna és perquè aquells socis que no van venir no van deixar el carnet a algú. Per això, els demanem que el deixin perquè vinguin a animar-nos».

De la derrota a Ponferrada (1-0) en l'última jornada, Alsina va ­explicar que «a casa som un dels millors de la categoria i a fora el pitjor tot i haver perdut alguns partits de manera immerescuda». El ­tècnic dels gironins però, prefereix girar full i centrar-se únicament el el ­rival d'avui. «La confiança és ­extrema perquè juguem a casa però som conscients que haurem de treballar moltíssim i posar-hi més intensitat que ells si volem ­endur-nos els tres punts». D'altra banda, de l'interès posat en d'altres estadis o el que puguin fer els rivals en la lluita per evitar el descens, el ­tècnic maresmenc té clar que «és bo que els resultats ens acompanyin, però, primer cal guanyar nosaltres perquè si no ho fem i els altres ­ensopeguen no ens servirà de res».

El filial arriba a Palamós sense Saborit, sancionat, però amb les novetats de l´ex-Girona Jonas Ramalho i Markel Etxeberria. En canvi, Undabarrena segueix de baixa per lesió.