Ja a la recta final de la Lliga, el Llagostera necessita sumar els punts com sigui, jugant bé o malament, però sobretot ho ha de fer de tres en tres. I més a casa i davant un rival directe com avui. Dels sis partits que queden al Palamós-Costa Brava, quatre són contra rivals directes. Els homes d'Oriol Alsina, que acumulen cinc jornades sense vèncer amb un balanç de 3 derrotes i 2 empats, reben un rival directe com el Gavà. Els barcelonins sumen dos punts més que els gironins i per aquest motiu, no es pot fallar. Retrobar-se amb la victòria asseguraria al Llagostera abandonar la posició de descens i agafar un xic d'aire i moral per afrontar el darrer tram de calendari. Alsina té els dubtes més que seriosos de Javi Chica i Álex Colorado.

El Gavà arriba a Palamós havent perdut els últims quatre partits lluny de la Bòbila. Alsina té clar que «contra el Gavà ens hi juguem alguna cosa més que els tres punts, potser és un partit de quatre punts», explicava en l'escenari del matx. Pel maresmenc, la victòria en el duel d'anada no tindrà res a veure amb el d'avui. «Allà hi vam guanyar 0 a 2 però, ara serà completament diferent» va dir Alsina destacant que la jornada d'avui «és la primera de les deu finals que ens queden». El tècnic afegia que «guanyar el Gavà significaria provocar que un rival directe no puntuï i a més guanyar-los el goal average directe».

L'última victòria llagosterenca es va produir el 28 de gener a casa davant l'Hércules (2-1), amb una diana de Manel Martínez, un home clau per entendre les possibilitats de permanència dels del Gironès. Per al partit d'avui, el Llagostera recupera precisament, Manel (12 gols), el davanter cedit pel Girona que va descansar en la darrera jornada a Cornellà (1-1) per sanció. D'aquesta manera, es produirà un interessant cara a cara entre el pitxitxi del grup III de la Segona B, Boris Garrós (20 gols) i Manel Martínez.