Una temporada més, amb la il·lusió i l'ambició per bandera, l'Olot va iniciar una nova temporada amb el bonic repte de fer-ho el millor possible en el seu retorn, un any després, a la categoria de bronze del futbol espanyol. La Segona Divisió B espera l'equip de Martín Posse, que agafa el relleu de Calderé a la banqueta olotina, amb el principal objectiu de quedar el més amunt possible i mantenint l'essència i l'estil futbolístic que l'equip ha anat confeccionant les últimes temporades.

Ahir de bon matí, un gruix de 23 futbolistes van començar a treballar amb les respectives revisions mèdiques i la primera sessió d'entrenament. Es van retrobar per primera vegada després de les vacances els dotze futbolistes renovats (Ginard, Blázquez, Jose, Bigas, Kike, Alfredo, Dembo, Uri Santos, Marc Mas, Roger Vidal, Micaló i Hèctor Simon), juntament amb les sis incorporacions (Jordi Masó, Barnils, Guzmán, Pedro, Carles Mas i Toril), cinc juvenils (Sacrest, Ferrussola, Aspar, Moha i Arumí) i Oriol Pujadas, futbolista a prova que la temporada passada va acabar la seva etapa juvenil al Damm. Tots ells, sota les ordres de Martín Posse, que arriba a l'Olot procedent de la Pobla de Mafumet.

«Estem molt contents, ara el pas que hem de fer és coneixer-nos», afirmava l'entrenador argentí, el qual destacava que les dues primeres setmanes de preparació es destinaran a treballar l'aspecte físic abans de començar a jugar els partits de preparació. Des d'ahir mateix, Posse començarà a inculcar el seu estil de joc a un grup que no s'haurà d'adaptar en excés al que vol el tècnic, ja que ell mateix se sent «identificat» amb el futbol que ha fet l'Olot les últimes temporades.

El primer compromís amistós de pretemporada per al conjunt de la Garrotxa serà el proper 22 de juliol, en un duel que l'enfrontarà a l'Escala a territori escalenc. Espanyol, Nàstic, Palamós, Figueres i Banyoles són els altres rivals de l'Olot abans de disputar el primer partit de lliga, previst per al cap de setmana del 19 i 20 d'agost.

Canvis al cos tècnic

Martín Posse ha arribat amb la seva mà dreta a les banquetes les últimes temporades, el també argentí i exfutbolista professional Pablo Rotchen. El preparador físic serà Dani Romero, que agafa el relleu de Marc Cabestany. També debutarà el delegat César Berranechea, que anteriorment havia exercit aquestes funcions al Llagostera i arriba en substitució de Santi Buendía. Els membres del cos tècnic que segueixen respecte a la temporada passada són l'entrenador de porters, Miquel Salavedra, l'analista de vídeos, Jaume Cros i l'encarregat de material, Myron Ilchinsin.

David Escudero, al Saguntí

Un dels futbolistes de la temporada passada que encara no havia resolt el seu futur era el central David Escudero. Ahir s'anunciava que rescindia el contracte amb l'Olot per fitxar per l'Atlètic Saguntí, que serà rival aquesta temporada del conjunt de la Garrotxa.