Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Uni completa la plantilla amb el retorn d'Astou Traoré

La veterana aler-pivot africana va ser clau en l'ascens gironí a Lliga Femenina el 2009 i als 36 anys continua en plena forma: millor jugadora de l'Afrobasket d'aquest estiu

L'Uni completa la plantilla amb el retorn d'Astou Traoré

Pere Puig ja ha trobat la peça que li faltava per completar el trencaclosques de la plantilla de l'Spar Citylift Girona: Astou Traoré. La veterana aler pivot senegalesa torna a Girona per tapar el buit de la lesionada Keisha Hampton amb un contracte fins a final de temporada que les dues parts poden tallar en diferents moments de la temporada. Més interior que Hampton, tot i que en els últims anys ha jugat més de cara a cistella del que feia de més jove, Traoré té capacitat per jugar de quatre, sobretot a principi de temporada quan l'Uni encara no podrà comptar amb Nadia Colhado, i de tres on les gironines només compten amb la jove María Conde.

Astou Traoré té una llarguíssima experiència en el món del bàsquet i coneix bé Girona perquè hi va jugar dues temporades. En la primera, 2008-09, la senegalesa va ser el gran referent anotador d'un Uni Girona que, amb Anna Caula a la banqueta, pujaria a la màxima categoria en una fase final a Badajoz: 18 punts i 8 rebots de mitjana i 25 punts en el partit per decisiu per pujar contra l'Obenasa Navarra. La temporada següent, la primera de l'Uni a l'elit, Astou Traoré encara jugaria a Girona abans de començar un periple per diferents equips i lligues: dues etapes al Cadí La Seu, una temporada a Sòller, a Hainaut (França), a Belfius (Bèlgica) i el seu gran curs passat on va demostrar que, tot i la seva edat, 36 anys, continua a un alt nivell: comença al Gipukzoa, on després de 10 jornades era la màxima anotadora de la lliga (18 punts per partit); marxa al Galatasaray turc on manté un bon nivell tant a la lliga com a l'Eurocup; i ho remata tot aquest estiu portant Senegal a la medalla de plata a l'Afrobasket amb uns números d'escàndol: 22 punts per partit i MVP de la competició.

Prem per veure més contingut per a tu