Segueix-nos a les xarxes socials:

Xina proposa a Banyoles que sigui la seva seu per preparar esportistes

L'alcalde Miquel Noguer hi va viatjar a principis de novembre per concretar aquesta ambiciosa proposta

El govern xinès, a través del seu ministre d'Esports, Gou Zhongwen, li ha proposat a l'ajuntament de Banyoles convertir-se en seu de preparació dels seus esportistes tant en disciplines individuals com en futbol i bàsquet. L'alcalde Miquel Noguer es va desplaçar a inicis de novembre a aquest país per concretar la proposta que havia rebut de la federació xinesa de esports d'aigua, que inclou rem i piragüisme.

Els responsables d'aquest organisme ja coneixien Banyoles des de fa una dècada i alguns dels seus esportistes s'han exercitat a l'estany, qualificat com un dels millors camps de regata del món. Els bons resultats obtinguts, segons ha detallat avui Noguer, van derivar en un interès per desplaçar a entre 70 i 80 practicants de rem i piragüisme a inicis de l'any vinent i al mateix nombre al maig en un segon grup.

Per segellar aquesta proposta, que en el cas de la primera d'aquestes disciplines es perllongaria almenys sis anys per preparar els Jocs Olímpics de Tòquio i París, Noguer es va desplaçar a la Xina, però allà es va sumar a les converses la federació de ciclisme d'aquell país.

En aquest cas, es realitzarà una prova amb una vintena de ciclisme especialistes en bicicleta de muntanya un cop se solucioni la burocràcia relacionada amb els visats, ja que l'objectiu és que siguin de sis mesos i, per això, s'inclouran estudis d'un idioma com a part del motiu del viatge.

Si el test és positiu, la intenció és que la Xina compti amb una base permanent a Banyoles d'entre 100 i 150 esportistes, tot i que el plantejament va canviar quan es va incorporar a les converses el ministre d'Esports i va plantejar que els joves futbolistes i basquetbolistes també hi fossin inclosos .

Miquel Noguer ha explicat que Gou Zhongwen els va preguntar obertament si podien albergar a una quarantena d'esportistes de divuit anys perquè aprenguessin futbol i bàsquet, però que també poguessin estudiar i integrar-se en la societat occidental.

Banyoles estudia ara aquesta possibilitat a l'espera de donar una resposta quan conegui els recursos amb què compta i el projecte contempla enviar formadors a la Xina per seleccionar els que viatjarien a Espanya.

A més, la federació xinesa de triatló està també en converses per incorporar la mateixa seu gironina al seu programa de preparació olímpica.

Prem per veure més contingut per a tu