Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça lluita a Manchester contra el malefici dels últims anys a quarts

El Barça lluita a Manchester contra el malefici dels últims anys a quartsReuters/Lee Smith

Fora dels quarts de final de la Lliga de Campions en els tres últims cursos i havent de jugar a Old Trafford, un camp on mai no ha guanyat, el Barcelona d'Ernesto Valverdeviatja en alerta a Manchester per enfrontar-se aquest dimecres al United, un gran vingut a menys, però que va donar una de les sorpreses en vuitens en eliminar contra pronòstic el París Saint Germain.

Els blaugranes tenen marcada aquesta competició des que el seu jugador insígnia, Leo Messi, no va tenir problemes a assenyalar l'objectiu en el tradicional discurs abans del torneig Joan Gamper. Després de caure consecutivament contra l'Atlètic de Madrid el 2016, el Juventus el 2017 i el Roma l'any passat (4-1 i 0-3), Messi s'ha referit a la Champions com «aquella copa tan desitjada» que els jugadors del Barça volen que torni al Camp Nou.

Fins ara tot ha anat com la seda, primers en la Lligueta amb un grup complicat, sense problemes en els vuitens, on els resultats van ser segurament millor que el joc, però ara arribarà una altra eliminatòria que es jugarà a la ruleta russa. I el Barça no se'n refia. No confia que el món del futbol el doni com a màxim favorit davant un equip en reconstrucció des que el cicló Mourinho el va deixar trontollant.

Per al partit d'avui, Valverde podria donar múscul al seu equip i alinear quatre mitjos; o potser es decanta per un esquema clàssic, una tripleta al mig del camp i un trident a dalt. En el primer cas, Arturo Vidal formaria part de l'onze; en el segon, segurament no, encara que la fortalesa física del xilè sempre li donarà enters en un partit d'aquestes característiques. El que sí que sembla descartat és la presència d'Ousmane Dembélé a l'equip titular. Lesionat muscularment en l'anterior eliminatòria, el francès encara no ha jugat i seria un risc que ho fes en un partit amb aquesta exigència.

Però a Old Trafford, el Barça no només haurà de fer front a un equip de futbol sinó també a una atmosfera i un sentiment de resiliència; el que inunda Manchester des del miracle ocorregut al Parc dels Prínceps. Ole Gunnar Solskjaer ha canviat la cara dels Red Devils. Al Barcelona l'esperarà una formació aguerrida que intentarà aprofitar els buits que deixin els catalans, sortint al contraatac i construint des d'una fèrria defensa. Les absències més destacades al bàndol del Manchester United seran les d'Eric Bailly i Alexis Sánchez. A la Premier el United és sisè pels mals resultats dels últims partits.

Prem per veure més contingut per a tu