Segueix-nos a les xarxes socials:

Laporta pren possessió amb un discurs emotiu i marcat per l'ambició

L'empresari Jaume Roures (Mediapro) va aportar fins a 30 milions d'euros dels 124,6 de l'aval presentat per la directiva i validat per La Lliga

This browser does not support the video element.

L'emotiu discurs d'investidura de Joan Laporta

El nou president del FC Barcelona, Joan Laporta, va prendre ahir possessió del càrrec amb un discurs emotiu amb referències al fundador Joan Gamper o Johan Cruyff, amb missatges de suport a Ronald Koeman i també a Leo Messi i amb l'ambició de recuperar la «relació d'èxit» amb els títols i la Lliga de Campions.

«Només Déu sap el que ha costat arribar fins aquí», va dir tot recordant el seu amic, el desaparegut Johan Cruyff, en un discurs llarg i sense paper, dit de memòria i de cor, amb al·lusions directes a, entre d'altres, Leo Messi. «He vingut aquí per manar i prendre decisions. No ho podrem fer sols. Faré tot el possible perquè Leo es quedi. Leo, ja saps que t'estimo molt i que el Barça t'estima molt. Saps que si l'estadi estigués ple quan jugueu, no voldries marxar», va dir, tot dirigint-se al futbolista argentí, present a la tribuna del Camp Nou.

En aquest sentit, vol presentar-li un projecte que faci patxoca que recuperi l'essència de l'equip guanyador amb el qual va conviure Laporta en la seva primera etapa com a president, entre 2003 i 2010. «És fonamental que torni l'alegria per poder afrontar el que espero que sigui una etapa esplendorosa», va explicar. «Cal anar a buscar la Copa i la Lliga. Ens hem conjurat per guanyar títols. Ronald, saps que tens la confiança d'aquesta junta», va declarar per enviar així un altre missatge clau, en aquest cas, a l'actual entrenador del primer equip.

L'acte a la zona de la llotja presidencial de l'estadi i va començar amb una emotiva interpretació de la cançó de Lluís Llach Un núvol blanc a càrrec de Gemma Humet. Un homenatge als socis i sòcies que han patit les conseqüències de la pandèmia de coronavirus. Una presa de possessió, tot i les restriccions, multitudinària. No se la van perdre els 18 companys de la renovada junta, així com capitans i cos tècnic dels diferents equips del club, amb Ronald Koeman, Leo Messi, Gerard Piqué, Sarunas Jasikevicius o Lluís Cortés, entre d'altres.

L'aportació de Roures

L'empresari Jaume Roures, fundador de Mediapro, ha aportat 30 milions d'euros dels 124,6 de l'aval que va presentar la directiva de Laporta a La Lliga, segons explicava ahir Expansión. S'explica que avalarà aquesta quantitat a través d'Orpheus Media, una societat patrimonial que és de la seva propietat. D'aquesta manera, i juntament al voltant dels 35 milions que aporta l'empresa energètica Audax Renovables, qui introduïrà a la directiva Eduard Romeu, i els més de 50 milions en garanties patrimonials personals dels membres de la junta, s'ha arribat a la xifra necessària.

Prem per veure més contingut per a tu