Segueix-nos a les xarxes socials:

Onyenwere arribarà el proper 1 de desembre

L’Spar Girona, que avui reprèn la competició a Tenerife (21h), confirma que la nord-americana s’incorporarà a l’equip amb unes noves condicions

Onyenwere arribarà el proper 1 de desembre

El de Michaela Onyenwere s’ha convertit en un dels noms propis d’aquesta temporada de l’Spar Girona i això que ni tan sols ha trepitjat encara el parquet de Fontajau. Amb només 22 anys, ha brillat aquesta última temporada als Estats Units, on ha sigut reconeguda com la millor debutant de la prestigiosa WNBA vestint la samarreta del New York Liberty. Unes credencials que fan encara més atractiu el seu fitxatge per l’Uni, gestat el passat estiu però que encara no s’ha pogut fer efectiu. Una lesió en el lligament d’un dit a finals de setembre va endarrerir la seva incorporació i fins i tot posaven en dubte de si algun dia es podria posar a treballar sota les ordres d’Alfred Julbe. Finalment, sí que serà així i la jugadora s’integrarà a la disciplina de l’equip el primer de desembre. S’espera que sigui ja del tot recuperada, a punt per entrenar. Sense la forma ideal, com és obvi després d’un procés de recuperació, i amb alguns dies per davant per agafar el to físic i entrar en la dinàmica de grup. Abans que acabi l’any, l’Spar Girona afrontarà quatre partits (Gernika, Estudiantes, Saragossa i Ferrol) i està clar que en alguns d’ells, encara no se sap quan, Onyenwere debutarà.

Des del club es contempla la seva arribada com un «reforç» per una plantilla que «poc a poc agafa forma» i que té l’objectiu de «ser competitiva en els trams importants de les composicions». Ho diu Pere Puig, el seu director esportiu, tot assegurant també que és una jugadora del tot «compatible» amb Kennedy Burke, la màxima anotadora de l’equip.

Està per tant del tot clar quan la nord-americana arribarà a Fontajau, com igualment que les seves condicions contractuals han canviat. Diari de Girona explicava pocs dies enrere que l’Uni i Onyenwere havien tancat l’operació el passat mes de juny, estipulant una clàusula alliberadora per Nadal i que aquesta patiria algunes variacions que mirarien pel bé del club. Així ha sigut perquè si bé la jugadora encara pot marxar a finals de desembre (tot i que la intenció és que es quedi tota la temporada), si això es produeix l’Spar Girona en sortirà beneficiat econòmicament. I la xifra pactada no és pas baixa.

Partit a Tenerife

De moment, tot esperant Onyenwere, l’equip de Julbe torna avui a escena (21h hora catalana) després de l’aturada pels partits internacionals de seleccions. Enllaça tres victòries a la Lliga i aquesta nit, buscarà que en siguin quatre a la pista del Clarinos de Tenerife, que ha perdut en les dues últimes jornades i no viu pas el seu millor moment. La principal amenaça és la pivot croata Ivana Tikvic, que acumula gairebé 15 punts per partit a banda de capturar més de 8 rebots per aparició. S’hi suma l’encert exterior d’Anne Senosiain i l’experiència de Maria Pina i Gaby Ocete.

Prem per veure més contingut per a tu