Segueix-nos a les xarxes socials:

Un triomf contra el Ciudad Real multiplicaria les opcions de salvació del Sarrià

Un triomf demà contra els manxecs combinat amb una victòria de l’Eivissa permetria els gironins començar la fase de permanència amb 6 punts

Un triomf contra el Ciudad Real multiplicaria les opcions de salvació del Sarrià

Fa un parell de setmanes el partit de demà (19:00) entre el Sarrià i Ciudad Real semblava que seria intranscendent. Les coses, tanmateix, han canviat. Els manxecs s’han complicat tant la vida que en cas de perdre o empatar al pavelló de la UES podrien caure en la fase de la permanència i això ho podria aprofitar el conjunt gironí. Així, si els de Josep Espar guanyen demà tindrien la possibilitat de començar la següent fase amb 6 punts. Tot i que també depèn del que faci l’Eivissa, que té 19 punts i juga a casa contra el Sant Quirze. Si els balears guanyen o empaten i el Sarrià suma els dos punts, el Ciudad Real, que n’ha sumat 20 fins ara i té l’average perdut amb l’Eivissa, cauria en la fase de descens. En cas que l’equip de les Pitiüses perdés, serien ells que jugarien la fase per la permanència i faria que els gironins la comencessin amb 5 punts.

Encara hi ha més combinacions. Alacant i Màlaga, que juguen entre si en aquesta última jornada i tenen 21 punts, també podrien caure en el grup de baix depenent dels resultats. Si això es produís, seria una mala notícia per a la UES, que començaria la pròxima fase amb només 4 punts i lluny de la salvació. El que és segur és que els sarrianencs jugaran la fase de descens, igual que ho faran Esplugues, Sant Quirze i Cajasur del seu mateix grup. Encara està pendent quin altre equip l’acompanya d’aquests quatre: Eivissa, Ciudad Real, Alacant o Màlaga.

Però si contemplem el millor dels escenaris, la victòria del Sarrià davant el Ciudad Real i que el conjunt manxec caigui en la sisena posició, multiplicaria les opcions de salvació pel conjunt entrenat per Josep Espar. En aquest cas, començarien la fase de la permanència amb 6 punts. Ho farien en la zona de descens, però tindrien molt a prop la cinquena posició (com a molt a quatre punts), la primera que estaria fora del descens -baixen cinc equips.

Tot també depèn dels resultats de l’última jornada de l’altre grup, on Teucro, Zamora, Soria i Villa de Aranda ja saben que jugaran la fase per la permanència. S’ha de confirmar amb quants punts comencen aquests equips la pròxima fase, depenent si és l’Alcobendas o el Novás el conjunt que acaba sisè. Els dos estan empatats amb els mateixos punts amb l’average pels gallecs.

Tot plegat dibuixa, doncs, un bon grapat de fronts oberts de cara a aquesta última jornada de la primera fase de la Divisió d’Honor Plata. Múltiples càlculs per a saber, finalment, amb quants punts comença la UES la segona fase, i, també, si l’obre com a local o com a visitant.

El cap de setmana del 12-13 de març es jugaran els primers partits del segon fase, i la més decisiva, de campionat, i els de Josep Espar començarien a casa si acaben en la novena posició, i a fora si acaben en la desena, el lloc que ocupen actualment a la classificació.

Prem per veure més contingut per a tu