Gerard Piqué ho tenia clar i volia comptar amb Juan Carlos I per donar una empenta al negoci del trasllat de la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. La idea va ser del jugador del Barça, que la va traslladar al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. Això, segons els àudios i les converses de Whatsapp entre un i l’altre durant la negociació.

Segons destapa El Confidencial, es volia aprofitar la influència del rei emèrit en aquesta zona geogràfica. «Rubi, creus que si ens acostem al Rei, pot ajudar, que té molt bona relació amb la gent d’allà, amb els reis o qui sigui dels saudites?», va preguntar el futbolista a Rubiales el 12 de maig del 2019. «Perquè podem entrar fàcil. Jo sé que és... Tu, suposo que també pots entrar. Però crec que el Rei aquí ens podia ajudar segur. L’emèrit, eh», deixava clar el jugador blaugrana. Tot i això, a Rubiales li va semblar una maniobra de risc. «Uf. Si ens saltem des de la Federació al Govern... Ens passarà factura. Una altra cosa és que ho facis tu, però t’implicaràs, No ho sé», va escriure Rubiales. En un altre missatge, Piqué recorda a Rubiales que Kosmos treballa pels saudites i no per a la Federació. «Però, Rubi, fem-ho diferent. No m’esteu pagant, no esteu pagant a Kosmos en cap moment. Nosaltres treballem per ells, no per vosaltres. Des dels saudites, volem acostar-nos al Rei».

Al final, la RFEF va acabar pactant amb Kosmos, l’empresa presidida per Piqué, una comissió milionària per portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita i el jugador va sortir diumenge a defensar-se: «El que hem fet és legal. El que és il·legal és que es filtrin converses privades», va dir.