Segueix-nos a les xarxes socials:

Títol pel Madrid just abans de visitar Fontajau

Els blancs, primer rival del Bàsquet Girona a l’ACB, guanyen la Supercopa contra el Barça

Títol pel Madrid just abans de visitar Fontajau

El Reial Madrid va conquerir ahir la seva novena Supercopa Endesa, la cinquena consecutiva, després de guanyar per 89-83 al Barça en el primer clàssic del curs. El partit es va decidir a la pròrroga, en una final amb alternatives i en la qual els blancs van reaccionar en el tercer quart de la mà de Sergio Llull, amb tres triples seguits, i d’Edy Tavares, clau amb 24 punts, 12 rebots i 40 de valoració.

Es mesuraven en un nou clàssic el campió de Lliga, un «nou» Reial Madrid ara a les ordres de Chus Mateo des de principis de temporada, i el de Copa, un Barça igualment renovat amb Sarunas Jasikevicius als comandaments i amb el repte pendent de rescabalar-se de les seves tres últimes derrotes en les últimes tres finals d’aquesta Supercopa davant el seu etern rival.

La quarta final consecutiva entre tots dos va començar amb ritme i un intercanvi de cops que deia més dels respectius atacs que de les defenses, perquè predominava més la precipitació que el cap i les accions precises, fins que el Madrid, amb un joc més coral, se’n va anar de cinc (13-8, m. 5). Aquesta embranzida no li va servir per a enlairar-se i va seguir la igualtat com a nota destacada, sobretot perquè al Barça el pivot turc Sanli, molt encertat ja en la semifinal guanyada al Joventut, va assumir els galons en el tir -va anotar 11 dels 15 punts blaugranes en el primer quart- i va acostar al seu equip en l’electrònic (17-15, m. 10) davant un irregular Madrid, amb Deck o Yabusele desapareguts.

A la represa, el Barça, manaire en totes dues zones i malgrat l’escassa anotació de Laprovittola (només 4 punts en els tres primers quarts), va sortir igual de fort fins aconseguir una màxima renda de 12 punts, amb el turc Sanli igual d’inspirat (33-45, m. 23), però els de Jasikevicius, potser per excés de confiança o falta d’encert, van perdre el rumb i es van anar esfondrant. Laprovittola va assumir el comandament de les operacions a la pròrroga i va avançar als catalans (75-76, m. 41,5), una diferència després eixugada per un Llull endollat en la recta final i per un Tavares poderós (81-78, m. 43). Van arribar un parell d’empats més, però els de Chus Mateo no van deixar escapar el seu novè títol de la Supercopa.

Prem per veure més contingut per a tu