Diari de Girona

Diari de Girona

Detingut Cañas, ex del Girona, en una operació contra el narcotràfic

El sevillà és una de les 14 persones arrestades d’una operació en la qual s’han intervingut 9,5 quilos de cocaïna

David Cañas, durant la seva etapa en el Girona, agafa Añibarro durant un partit a Eibar. | FELIX MORQUECHO

L’exjugador del Girona David Cañas, natural de San Juan d’Aznalfarache (Sevilla), és un dels catorze detinguts per la seva presumpta pertinença a un grup que suposadament es dedicava al transport de droga per carretera en automòbils que camuflaven perquè tinguessin l’aparença de vehicles comercials d’empreses.

El defensa, que va jugar de blanc-i-vermell 57 partits entre el 2008 i el 2010, és un era una de les persones que presumptament movia la droga, per la qual cosa és considerat un dels responsables de la «logística» d’aquesta organització criminal desarticulada per la Guàrdia Civil, segons fonts de la investigació.

L’operació Marcatge, que segons les fonts consultades deu el seu nom a aquest futbolista, es va iniciar el febrer d’enguany amb la identificació d’un vehicle en el qual la Guàrdia Civil va trobar una gran quantitat de diners en efectiu que el conductor no va poder justificar la seva lícita procedència.

En la nota polical es detalla que els detinguts són acusats de tràfic de drogues, usurpació d’identitat i blanqueig de capitals. En total, són catorze persones, la majoria de les quals residia a Andalusia.

La xarxa movia la droga amagada en cotxes serigrafiats que imitaven el rotulatge d’empreses conegudes. Els conductors, fins i tot, vestien l’uniforme corporatiu per evitar cridar l’atenció policial.

Compartir l'article

stats