Segueix-nos a les xarxes socials:

Una obra d’art a Montilivi (6-2)

Un Girona sublim es fa perdonar els pecats i obsequia l’afició amb una golejada històrica contra l’Almeria en un partit de matrícula uCastellanos, Tsygankov, Riquelme, Javi Hernández, Iván Martín i Stuani liquiden un rival que no competeix

Girona-Almeria, en imatges

15

No va ser cap miratge, no. Va ser absolutament real. Mel pura. Conscient que no havia estat a l’alçada en l’anterior jornada a Cadis, el Girona va recompensar la seva afició amb un espectacle sublim contra l’Almeria. Del malson al somni. Un partit perfecte que va quedar dat i beneït en una primera part deliciosa en què els de Míchel van estabornir els andalusos amb quatre gols i un bany dels que fan època. Iván Martín i Stuani es van afegir a la festassa a la segona part i van completar una golejada que havien iniciat Castellanos, Riquelme, Tsygankov i Javi Hernández. Una autèntica obra d’art dels homes de Míchel i un partit d’aquells que tindran un lloc destacat a la història del club. El resultat no salva matemàticament el Girona, ni de bon tros, perquè encara hi hamolta feina per fer, però sí que suposa una immensa alegria per a una afició que va perdonar tots els pecats que havia comès l’equip a Cadis.

No costava gaire millorar les prestacions ofertes divendres passat. Només calia competir i córrer una mica i el Girona ha demostrat durant tota la temporada que ho sap fer. Ahir, s’hi va posar ben aviat i de seguida va demostrar a l’Almeria que volia que els punts es quedessin a casa. Míchel, gens content amb l’actuació al Nuevo Mirandilla va sacsejar l’onze amb l’entrada de Juanpe, Javi Hernández, Riquelme i un Tsygankov que s’estrenava de titular. Tot i que els primers compassos va semblar que l’Almeria venia a mossegar, el Girona ràpidament va reeixir en la pressió de la pilota i va començar a provocar pèrdues de pilota dels visitants. Els de Míchel recuperaven de seguida l’esfèrica i connectaven amb perill amb els homes ofensius que trepitjaven àrea. Així, amb la versió més reconeixible del Girona és més fàcil que tot rutlli. I més si l’Almeria hi posa de la seva part amb unes facilitats defensives indignes que justificaven per què és el pitjor visitant de la categoria. En una primera part de pel·lícula, el Girona va esmicolar l’Almeria i va deixar el partit dat i beneït gràcies als gols de Castellanos, Tsygankov, Riquelme i, fins i tot Javi Hernández.

Només set minuts va necessitar l’equip per obrir la llauna. Una pilota penjada a l’olla per Arnau Martínez amb l’esquerra al cap de Castellanos va ser el primer del vespre. L’argentí es treia la malastrugança de sobre amb el seu primer gol del 2023 i obria el camí d’una golejada que ben pocs s’esperava. La festa grossa, interrompuda pel VAR que vaindicar fora de joc en un gol de Castellanos, començaria a la mitja hora. Tsygankov no s’ho va voler perdre i només va haver d’empènyer una passada de la mort d’Aleix Garcia. Pocs segons després, Borja García habilitava Riquelme a la banda esquerra i el mitjapunta cedit per l’Atlètic superava per baix un Fernando impotent. Montilivi es fregava els ulls. No s’ho creia. Rubi, des de la banqueta visitant, tampoc. El partit era mel. Havia valgut la pena pagar entrada. Encara abans de la mitja part i només nou minuts després del 2-0, Javi Hernández, incorporat a l’atac i amb la cama dreta, culminava una jugada impulsada per Tsygankov amb un cop d’esperó. No era cap miratge, no. El Girona guanyava 4-0 a la mitja part.

Rubi, desesperat, va fer quatre canvis a la mitja part. De res va servir. Només començar la represa, Fernando va evitar el cinquè de Castellanos i Borja García també va estar a punt de veure porteria. Res canviava. Bé, superat el quart d’hora, l’Almeria va aprofitaria una desconnexió local per retallar distàncies després que Ramazani rematés al fons de la xarxa una centrada de Robertone. El gol espatllava la festa i evitava una altra tan desitjada porteria a zero.

Res aturaria el Girona que respondria amb dues mossegades més letals que enfilarien el marcador fins a la mitja dozena. Primer Iván Martín en semierrada en l’intent de cedir a Stuani va fer el cinquè i, tot seguit, l’uruguaià es va afegir a la festa culminant una bona acció per la dreta de Toni Villa.

Míchel s’enfadaria amb segon gol de l’Almeria obra d’El Bilal Touré, però li va passar ràpid. El seu Girona acabava de fer una obra d’art a Montilivi que acosta una mica l’objectiu de la permanència.

FITXA TÈCNICA

Girona: Gazzaniga, Arnau, Santi Bueno, Juanpe, Javi Hernández (Callens, min.83), Oriol Romeu, Aleix Garcia, Borja García (Artero, min.83), Riquelme (Iván Martín, min.76), Tsygankov (Toni Villa, min.65) i Taty Castellanos (Stuani, min.76).

Almeria: Fernando, Mendes (Ramazani, min.46), Ely, Babic, Akieme, De la Hoz, Samu (Chumi, min.46), Baptistao (Arnau Puigmal, min.46), Robertone, Embarba (El Bilal, min.46) i Luis Suárez.

Gols: 1-0, min.8: Taty Castellanos; 2-0, min.34: Tsygankov; 3-0, min.36: Riquelme; 4-0, min.43: Javi Hernández; 4-1, min.66: Ramazani; 5-1, min.77: Iván Martín; 6-1, min.79: Stuani; 6-2, min.81: El Bilal.

Àrbitre: Pizarro Gómez. Ha amonestat a Borja García (Girona); (Almeria).

Estadi: Montilivi, 8.879 espectadors.Recupera el minut a minut:

En directe

Última actualització 22:59

FINAL DEL PARTIT A MONTILIVI

82'. El Bilal fa el 6-2

79'. STUAAAAAANI fa el sisè!!!

77'. GOOOOOOOOL D'IVÁN MARTÍN! LA MANETA!

76'. Doble canvi al Girona: entren Stuani i Iván Martín, marxen Castellanos i Riquelme

66'. GOL DE L'ALMERIA: marca Ramazani...

65'. Canvi al Girona: entra Villa i marxa Tsygankov

57'. Segona part on passen poques coses, però totes les proposa el Girona, que ja ha fet la feina

46'. 4 canvis a l'Almeria: entren Ramazani, El Bilal, Chumi i Arnau Puigmal, marxen Embarba, Baptistao, Samú i Mendes

46'. Comença la segona part!

DESCANS a Montilivi amb la repassada del Girona a l'Almeria

45'. Quatre minuts d'afegit

44'. Javi Hernández troba l'autopista i fa el quart. El Girona està apallissant l'Almeria

43'. EL QUAAAAAAART DEL GIRONA! JAVI HERNÁNDEZ

41'. Akieme evita el quart! Com juga el Girona, siusplau. Posem-nos el pitet tots

39'. En tres minuts, primer Tsygankov amb el cap i després Riquelme en dues jugades col·lectives bestials, deixen el partit molt ben encarat a favor del Girona

36'. I EL TERCEEEEEEER DEL GIRONA!! RIQUELME!! QUIN MINUT!