Segueix-nos a les xarxes socials:

Garcia Balda agafa les regnes del Girona d’hoquei

El tècnic palafrugellenc relleva el destituït Ramon Benito

«Necessitàvem un revulsiu», diu el president Eduard Recio

Garcia Balda agafa les regnes del Girona d’hoqueiMarc Martí Font

Després de dues temporades jugant amb foc i salvant la categoria en el fatídic play-out primer contra el Palafrugelli l’any passat davant l’Arenys de Munt, el Garatge Plana GironaCH confiava que enguany la cosa seria ben diferent. A l’hora de la veritat i malgrat alguns pics de bon joc i resultats, l’equip navega per la part baixa i ocupa posicions de play-out (tercer per la cua amb tres victòries i dos empats en tretze jornades). I ja se sap, quan els resultats no són els esperats, totes les mirades van cap a la banqueta. La dictadura dels resultats ha provocat un cop de timó a la banqueta del Girona d’Hoquei per evitar que l’equip s’encalli encara més. L’escollit per substituir Ramon Benito és Xavier Garcia Balda, que ahir al vespre ja va dirigir l’equip a Palau. El tècnic aterra al Girona després d’un any sense entrenar i d’haver ascendit el Palafrugell a OK Lliga dues vegades i haver-lo dirigit quatre temporades a la màxima categoria. 

Ramon Benito tanca una etapa de vuit anys al Girona

«La decisió és purament esportiva. Necessitàvem un revulsiu abans que la dinàmica empitjorés i ens hem estimat més prendre aquesta decisió. Intentar arreglar-ho més endavant potser hauria estat tard», deia ahir Eduard Recio, el president del club. Recio reconeixia que amb els fitxatges fets a l’estiu les expectatives eren més altes del que reflecteix la classificació. «Tenim bon equip per estar en posicions més tranquil·les o de Copa del Rei i som en llocs de play-out. Sabem que hi ha plantilla per estar més amunt», argumentava. Recio destaca que Benito «no és l’únic culpable» de la situació i agraeix la tasca feta al tècnic de Tordera. «Si el Girona és on és, és en gran part, gràcies a ell. S’ha potenciat un munt la base i molts nanos volen venir a jugar aquí», recordava. 

L’etapa de Benito va iniciar-se el 2015, va continuar amb un ascens a OK Lliga el 2016 i vuit temporades consecutives a l’elit. La dictadura dels resultats l’ha condemnat. És esport. Ara la feina és per a Garcia Balda a qui recau el repte de treure més suc de la plantilla i fer-la anar escalant llocs a la classificació sense que hi hagi moviments de jugadors. L’estrena de Garcia Balda a la banqueta del Garatge Plana serà el diumenge 7 de gener a la pista del Reus.

Prem per veure més contingut per a tu