Garcia Balda agafa les regnes del Girona d’hoquei

El tècnic palafrugellenc relleva el destituït Ramon Benito

«Necessitàvem un revulsiu», diu el president Eduard Recio

Xevi Garcia Balda.

Xevi Garcia Balda. / Marc Martí Font

Marc Brugués

Marc Brugués

Després de dues temporades jugant amb foc i salvant la categoria en el fatídic play-out primer contra el Palafrugell i l’any passat davant l’Arenys de Munt, el Garatge Plana Girona CH confiava que enguany la cosa seria ben diferent. A l’hora de la veritat i malgrat alguns pics de bon joc i resultats, l’equip navega per la part baixa i ocupa posicions de play-out (tercer per la cua amb tres victòries i dos empats en tretze jornades). I ja se sap, quan els resultats no són els esperats, totes les mirades van cap a la banqueta. La dictadura dels resultats ha provocat un cop de timó a la banqueta del Girona d’Hoquei per evitar que l’equip s’encalli encara més. L’escollit per substituir Ramon Benito és Xavier Garcia Balda, que ahir al vespre ja va dirigir l’equip a Palau. El tècnic aterra al Girona després d’un any sense entrenar i d’haver ascendit el Palafrugell a OK Lliga dues vegades i haver-lo dirigit quatre temporades a la màxima categoria. 

Ramon Benito tanca una etapa de vuit anys al Girona

Ramon Benito tanca una etapa de vuit anys al Girona / Marc Martí Font

«La decisió és purament esportiva. Necessitàvem un revulsiu abans que la dinàmica empitjorés i ens hem estimat més prendre aquesta decisió. Intentar arreglar-ho més endavant potser hauria estat tard», deia ahir Eduard Recio, el president del club. Recio reconeixia que amb els fitxatges fets a l’estiu les expectatives eren més altes del que reflecteix la classificació. «Tenim bon equip per estar en posicions més tranquil·les o de Copa del Rei i som en llocs de play-out. Sabem que hi ha plantilla per estar més amunt», argumentava. Recio destaca que Benito «no és l’únic culpable» de la situació i agraeix la tasca feta al tècnic de Tordera. «Si el Girona és on és, és en gran part, gràcies a ell. S’ha potenciat un munt la base i molts nanos volen venir a jugar aquí», recordava. 

L’etapa de Benito va iniciar-se el 2015, va continuar amb un ascens a OK Lliga el 2016 i vuit temporades consecutives a l’elit. La dictadura dels resultats l’ha condemnat. És esport. Ara la feina és per a Garcia Balda a qui recau el repte de treure més suc de la plantilla i fer-la anar escalant llocs a la classificació sense que hi hagi moviments de jugadors. L’estrena de Garcia Balda a la banqueta del Garatge Plana serà el diumenge 7 de gener a la pista del Reus.