Íñiguez: "Fontajau té un ambient especial quan s'omple, espero que l'equip ho senti"

El tècnic de l'Spar Girona veu l'equip preparat per competir diumenge contra el Casademont Saragossa

Roberto Íñiguez.

Roberto Íñiguez. / David Subirana / Spar Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

L'aturada de seleccions és ja història i l'Spar Girona reprèn aquest diumenge a Fontajau (18.10h) contra el Casademont Saragossa la Lliga Femenina. És el primer d'una colla de partits "grans" que han d'acabar portant l'equip de Roberto Íñiguez a lluitar per coses importants durant les setmanes vinents. Una oportunitat per reivindicar-se que seguirà dijous que ve amb l'anada dels quarts de final de l'Eurocup contra el Galatasaray. El tècnic assegura que té tota la plantilla bé, exceptuant la lesionada Marta Canella, i que està satisfet de com s'han encarat els entrenaments previs. "L'aturada a algunes jugadores els ha anat bé, pel canvi d'aires i per refrescar-se", ha assegurat aquesta tarda en la roda de premsa prèvia. Segons Íñiguez "veig l'equip bé, amb la mateixa química que quan va arribar l'aturada".

L'entrenador de l'Spar Girona ha advertit que el Saragossa "és un gran equip" i entèn que el partit de diumenge "pot ser una oportunitat per demostrar si estem al seu nivell, res més. Els partits són el dia gran de les jugadores, però s'ha de demostrar en cada entrenament, en el treball del dia a dia, que estem aquí". Del Saragossa també n'ha dit que "es veu un equip molt treballat, que va afegint coses al que ja tenen. En algunes coses juguen de memòria, i penalitzen molt els errors del rival. Tenen tots els mecanismes que fan d'un equip bo un de molt bo. La nostra motivació ha de ser estar al seu nivell". De moment, no vol sentir parlar del Galarasaray: alguna jugadora me n'ha parlat i ho entenc, crea il·lusió jugar uns quarts de final de l'Eurocup i, al cap i a la fi, només hi ha tres equips espanyols en competició europea ara mateix. Jo els dic que el partit de dijous es comença a jugar diumenge. No podem pensar en dijous. Arribarem a dijous millor si fem una bona feina contra el Saragossa".

Fontajau presentarà una molt bona entrada diumenge i encara s'espera més públic dijous contra el Galarasaray. Roberto Íñiguez ha assegurat que aquest pot ser un factor diferencial: "jo he vingut de rival a Girona amb Oremburg, Kursk, Sopron i Avenida i hi ha una gran diferència de quan està ple i hi ha aquella fressa característica a quant està mig ple. Jo ho he notat. Amb el pavelló ple hi ha un ambient especial. Espero que l'equip ho senti. Jo no puc demanar res la gent perquè vindran a animar l'equip com sempre han fet. Tant de bo els puguem donar el que esperen de nosaltres, que vegin un equip dur que transmet emocions i que ens creguem que podem fer coses".

El preparador també ha parlat de dos noms propis: de Marta Canella ha dit que segueix el procés de recuperació d'una lesió al menisc. "Està intentant progressar, però va a poc a poc perquè va tenir un retrocés. Ha d'anar pas a pas i no mirar més enllà. M'agradaria anar-la integrant a poc a poc perquè emocionalment també li pot anar bé". Per altra banda, se li ha preguntat per Gardner: "progressa adequadament, però encara no està al nivell que pot estar. Li falta una mica d'espurna per aguantar un partit d'alta exigència. És normal, ha estat molt temps sense jugar. El darrer partit amb el Cadí va començar molt bé, va fer set minuts a nivell molt bo, però després li va costar".