Aquesta família del poble d'Arrigorriaga passa les vacances en un hotel de Girona i, des de la capital, fan visites arreu de la demarcació. Per ara s'han centrat sobretot en l'Alt Empordà i han visitat Llançà, Cadaqués, poble del qual destaquen l'ambient relaxat i el paisatge, o Figueres, on el temps invertit a la cua del Museu Dalí va valer la pena.

És la primera vegada que visiten Girona?

Girona sí, però la Costa Brava no. Un any vam estiuejar a Lloret de Mar... i buf! És el pitjor lloc on hem estat mai, però el bon record que ens va quedar de Tossa ens ha fet tornar.

Com han vingut?

En cotxe. Ens quedem en un hotel de Girona i des d'aquí ens anem movent.

Quant temps s'hi quedaran?

En total, cinc dies. Demà passat ja tornem a casa.

Què ha vist fins ara?

Hem anat a Figueres, Cadaqués, Llançà, Roses, Tossa de Mar... Girona de moment ho hem vist una mica per sobre, la Catedral i les muralles les deixem per l'últim dia.

Què és el que més els ha agradat?

Sobretot Cadaqués, tant pel paisatge com per l'ambient relaxat, hi havia gent, però sense molestar. Les cales de Llançà també ens han sorprès molt, i el Museu Dalí de Figueres. Vam haver de fer força cua per entrar-hi, però va valer la pena.

Hi ha alguna cosa que no els hagi convençut?

Ens ha decebut una mica Roses. Ens havien parlat molt bé de les platges i del port, però ens va semblar massa gran. Ens esperàvem un poble més petit.

Ha comprat alguna cosa de record?

Souvenirs no, però avui hem anat al mercat, que ens ha agradat molt i hem comprat formatge... però la botiguera era francesa! (riu)

Repetiran la visita?

Sí, perquè ens han quedat moltes coses per veure.