En Roberto descansa en un banc del passeig marítim de Roses tot buscant l'ombra acompanyat del seu gos. Malgrat que a casa seva, Alacant, té totes les platges que vol, ha vingut a passar dues setmanes de vacances a Roses amb la seva dona per motius familiars. I està molt satisfet amb la decisió.

Què els ha portat a passar les vacances a la Costa Brava?

La meva filla treballa en una òptica aquí a Roses. Com que ella no podia agafar vacances per venir a veure'ns, hem decidit pujar nosaltres a passar quinze dies amb elles.

On s'allotgen?

Ens estem al pis de la meva filla, que ens hi ha fet lloc.

I què els sembla la zona?

M'agrada molt, les platges d'aquí són molt diferents a les d'Alacant. Allà hi ha molta més gent que aquí, has estat a Benidorm? Allò és un formiguer, en canvi aquí es troba molta més tranquil·litat.

Què fan durant aquests dies de vacances?

La meva dona es va a banyar, però com que a mi no m'agrada, passejo i busco les ombres. Després, anem a donar volts. Aquesta tarda volem anar a Cadaqués, per exemple, i també ens han dit que Empuriabrava val molt la pena. Tenim ganes de descobrir les rodalies de Roses.

Com van arribar?

En tren i després en autobús. Tot i això, aquí hem llogat un cotxe per poder desplaçar-nos, perquè si no no pots veure res.

És una bona destinació per venir amb mascotes?

Segons com t'ho miris. Al tren no vam tenir cap problema, però a l'autobús... buf, va ser una mica més complicat. Tot i això, hem vist que per aquí hi ha molts gossos, de manera que suposo que la gent deu pensar que és un bon lloc per a ells.

Hi ha alguna cosa que vegin millorable?

Ara per ara, no. Tot està anant molt bé i estem encantats. Estem de vacances, què més podem demanar!?