Lloret de Mar va complir ahir un any més amb la seva tradició marinera i va celebrar la processó en honor a Santa Cristina, en una de les principals jornades de la Festa Major. A més, va tenir lloc la regata de llaüts S'Amorra, amorra, que va acabar amb un empat tècnic entre Santa Cristina i Els Pescadors, que van arribar alhora i gairebé fregant-se a la platja. Per això, l'Obreria de Santa Cristina haurà d'analitzar la situació i decidir qui es proclama vencedor. En la competició femenina no hi va haver dubtes i les vencedores van ser les dones d'Els Pescadors.

Com cada any, la jornada de Santa Cristina va començar a dos quarts de vuit del matí amb la passada dels obrers per anunciar la sortida de la processó. La desfilada religiosa va començar a les vuit, i va anar des del temple parroquial fins a la platja. Allà, la comitiva va embarcar en els vaixells per anar en processó fins a Santa Cristina, mentre començava també la regata de llaguts.

Arribats a Santa Cristina, la processó va pujar fins a l'ermita, on va tenir lloc la missa solemne, amb acompanyament del cor Alba de Prima. A banda dels centenars de lloretencs que cada any acudeixen a la diada, també s'hi va poder veure el conseller de Territori, Santi Vila, el diputat al Congrés Jordi Xuclà i els alcaldes de la poblacions veïnes, com Miquel Lupiáñez de Blanes o Jordi Camps de Vidreres. Tots plegats van ajudar a remenar el tradicional estofat que es dóna després de missa als mariners i a les autoritats locals. A partir de les dotze del migdia, va ser el torn de les noies per fer la regata S'Amorra, amorra de tornada a Lloret.

Després d'un merescut descans a la tarda, Lloret es va tornar a vestir de gala a dos quarts de vuit del vespre per celebrar la Dansa de les Almorratxes, a càrrec de les quatre parelles d'obrers de Santa Cristina. Tot sguit va haver-hi audició de sardanes amb la cobla la Bisbal Jove.

Lloret continuarà amb les celebracions al llarg d'avui, diada de Sant Jaume. Se celebrarà el 31è aniversari del Casal Municipal de la Gent Gran i un concurs de pesca infantil, mentre que a la nit hi haurà una audició de sardanes i cantada d'havaneres. A més, a partir de les deu de la nit es farà la passada dels obrers de Sant Elm, que anunciaran la festa de diumenge: l'homenatge a totes les persones que han perdut la vida al mar i, de nou, la dansa de les Almorratxes, a banda d'un castell de focs artificials i ball amb la Principal de la Bisbal.