02 de agost de 2016
02.08.2016

Gualta, nou paradís de les «food trucks»

La revolució gastronòmica sobre rodes

02.08.2016 | 06:56
Gualta, nou paradís de les «food trucks»

Aquest estiu ha nascut el 347 Street Food Park, un aparador gastronòmic que ofereix propostes elaborades «in situ» de manera artesanal. La cita estarà oberta cada vespre d'agost i els caps de setmana de setembre.

El fenomen de l'street food ha arribat per quedar-se. En els darrers tres anys, les furgonetes de menjar ambulant han revolucionat el panorama gastronòmic i han consolidat una oferta culinària que ha sucumbit els paladars més exigents. Però més enllà de la moda, el promotor de la iniciativa i fabricant de food trucks, Javier Muñoz, volia oferir el primer espai permanent de food trucks de Catalunya. Amb seu al terme municipal de Gualta, situat en un entorn natural a peu de la carretera de Torroella de Montgrí a Pals, Muñoz ha creat la «república» de l'street food amb una ferma aposta pels productes d'alta qualitat i elaborats in situ de manera artesanal.

La cita gastronòmica reuneix furgonetes locals i nacionals -que han estat prèviament seleccionades per l'organització- i cada setmana incorporarà noves food trucks amb diferents propostes culinàries. La cuina d'autor i el showcooking se submergeixen en un entorn idíl·lic que marida gastronomia i música en directe. Taules a l'exterior i el «chill out més gran de la Costa Brava» -asseguren els promotors- ofereixen un oasi de culte a la gastronomia, en un ?ambient distès i casual, sense perdre de vista l'excel·lència i el respecte al producte fresc i de proximitat.

Al llarg d'aquesta setmana, els restaurants itinerants que oferiran les seves creacions seran Krakenbcn- un food truck que utilitza el calamar com a ingredient principal-; la Creperia School Bus -l'única food truck en forma d'autobús escolar americà que recorre l'Estat-; Tierra Mexicana Food Truck -de la mà d'un cuiner amb gran trajectòria a les taqueries mexicanes; Antic Food Truck per als amants de les pizzes elaborades en forn de llenya; Wilson's Fumat; les elaboracions colombianes de Les Delícies d'en Nil; les croquetes casolanes de Cocina&me; o la cervesa artesana de Nòmada on Wheel, entre altres propostes. La cita 347 Street Food Park també té una vessant solidària, i destinarà els ingressos de la venda dels gots a impulsar programes socials que es desenvolupin a Torroella de Montgrí i Gualta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades