02 de agost de 2016
02.08.2016

Sons del Món creix un 60% i arriba als 10.260 espectadors

El festival altempordanès ha penjat el cartell de «complet» en deu dels dotze concerts El de Sopa de Cabra va ser el més multitudinari

02.08.2016 | 00:00
El concert de Sopa de Cabra va ser el més multitudinari del festival.

La novena edició del festival Sons del Món, que combina música i vi de la Denominació d'Origen Empordà en espais patrimonials i cellers, ha batut enguany tots els seus rècords d'assistència. En aquesta ocasió s'ha celebrat del 16 de juny al 30 de juliol i ha tingut fins a 10.260 espectadors, la qual cosa significa un increment del 60% respecte a l'edició passada. A més, han penjat el cartell de «complet» a deu dels dotze concerts que hi havia programats i s'han esgotat les places dels tasts de vi previs als concerts. D'entre els espectacles programats destaca el de Sopa de Cabra, que va oferir el concert més multitudinari de la història del festival, amb més de 4.000 espectadors. També ha augmentat el nombre d'assistents procedents de Barcelona i àmbit metropolità -que han representat el 29% del total de públic-, fet que segons els organitzadors demostra que «el festival ja és conegut arreu del país».
El festival Sons del Món - Vi and Music Empordà ha aconseguit la millor xifra de públic de la seva història. En la seva novena edició, hi ha hagut 10.260 persones, un 60% més que l'any passat. S'han esgotat les entrades de deu dels dotze concerts programats i Sopa de Cabra ha fet l'espectacle més multitudinari de la història del Sons del Món, amb 4.000 assistents aproximadament. Aquest any s'han venut totes les entrades dels concerts de petit format entre les vinyes, així com els oferts per Rosario, Manel i Noa.

Més de 2.000 copes
Sons del Món combina la música amb el vi. És per això que abans dels concerts es fan tasts previs amb vins de la Denominació d'Origen Empordà. Enguany s'han servit més de 2.000 copes de vi i els tasts han esgotat les places. Alguns dels espais del festival, a part de les vinyes, són la Ciutadella de Roses i la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries.
En una enquesta telemàtica feta pels organitzadors, vuit de cada deu persones han valorat amb la màxima puntuació els espais del festival.
Així mateix, també s'ha pogut constatar que set de cada deu assistents sopen a la localitat del concert, mentre que una de cada deu aprofita la visita i s'hi queda a dormir. Els organitzadors també destaquen l'augment del públic procedent de Barcelona i l'àmbit metropolità, que aquest any han representat un 29% del total. Els organitzadors creuen que aquesta última dada demostra que el festival ja és conegut arreu del país i asseguren que ja han començat a treballar en l'edició de l'any que ve, que coincidirà amb el desè aniversari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook