La 75a Travessia del Port, la prova esportiva més veterana de Blanes i la més longeva de natació a les comarques gironines, va aplegar ahir al matí fins a 400 participants, el nombre màxim d'inscripcions previstes. Per festejar els tres quarts de segle que ha complert enguany la prova, s'ha obsequiat tots els participants amb una motxilla corporativa de Blanes i amb una ampolla d'aigua d'alumini d'ús esportiu amb el logotip de la llegendària prova popular.

Ricard Pujol, membre del Club Triatló Blanes, i Marta Pérez, del CN Sant Just, han estat els guanyadors de la històrica prova en les categories Open masculí i femení. Pel que fa a la resta de trofeus, els dos primers nedadors locals masculí i femení han estat Ricard Pujol i Anabel Salmeron; els dos més joves, Joel Aredondo i Mar Páez, de 8 i 7 anys; i els més veterans, Ramon Sánchez, de 83 anys, i Núria Gascons, de 79 anys. Els premis de la categoria adaptada han anat a mans de Sesces García, María Mercedes Pericot i Ivan Fernández.

La cerimònia d'entrega havia d'atorgar un reconeixement al veterà nedador blanenc de 93 anys Joan Belmonte Ureña, però l'entrega s'ha posposat per als propers dies.