El de dissabte va ser el segon concert de María de los Ángeles Rozalén Ortuño -Rozalén- a Girona en tres dies, i no va decebre. La cantautora nascuda a Letur (Albacete) va clausurar el festival Sons del Món envoltada per l'idíl·lic paratge de la Ciutadella de Roses.

Coneguda per les seves cançons amb ritme i reivindicatives, Rozalén es va plantar a l'escenari a quarts d'onze de la nit i amb els versos del poema No te salves de Mario Benedetti de fons. Tota una declaració d'intencions. A les primeres de canvi va sonar Será mejor i El hijo de la abuela -on la cantant explica la història d'un deportat basc a qui la seva àvia va acollir a casa.

Ben acompanyada d'una banda de sis músics i una intèrpret en llenguatge de signes, Rozalén va deixar les entranyes a sobre l'escenari amb la cançó de Justo, que va transportar el públic a un temps passat. El tema relata la història de l'oncle-avi de la cantant, desaparegut durant la Guerra Civil i de la quinta del biberó. Quan la música va entonar l'estrofa de La madre ya nos baja gritando por la cuesta: ¡Canallas, me lo habéis matado! els assistents es van quedar colpits per l'emoció que va transmetre.

En gairebé dues hores de concert, Rozalén va repassar gran part del seu repertori amb Girasoles, Vivir i Comiéndote a besos. La cantant es va acomiadar fent posar al públic dempeus amb La Puerta violeta.