13 de agost de 2019
13.08.2019
Diari de Girona
FESTIVALS

La dansa, protagonista aquesta setmana al festival de Peralada

Arriben la «Cita a cegues» de Sol Picó i Marco Mezquida i la companyia de dansa de Carlos Acosta

12.08.2019 | 23:32
Sol Picó.

La dansa serà la protagonista aquesta setmana del Festival de Peralada, que encara ja la seva recta final. Demà, el festival es traslladarà a l'Hotel Peralada Wine Spa & Golf per presentar l'espectacle Cita a Cegues, amb la ballarina i coreògrafa Sol Picó i el pianista i compositor Marco Mezquida com a protagonistes. D'aquesta manera, el públic podrà ser el testimoni privilegiat d'aquesta «cita a cegues» entre dos autèntics animals escènics, dos artistes amb llenguatges i estils molt diferents que s'han unit per crear una curiosa simbiosi amb l'amor com a punt de partida.

D'aquesta manera, des de l'espontaneïtat i la lliberat dels dos artistes arribarà una petita joia que uneix l'estil d'una de les ballarines i coregògrafes de dansa contemporània més aplaudides amb la sofistificació d'un dels músics més consolidats del moment. Mezquida, a més, és l'artista resident del festival aquest 2019.

D'altra banda, la companyia de dansa del prestigiós ballarí cubà Carlos Acosta tornarà dijous a l'escenari altempordanès per oferir una «nova mirada a la dansa cubana», segons ha anunciat el festival. En només tres anys des de la seva creació, la jove companyia ha seduït el públic i la crítica amb les seves coreografies de puntes, tradició, ball modern i el postmodern.

Segons indiquen els organitzadors, «Acosta Danza és, sense dubte, sinònim de diversitat, modernitat i frescor». Per això, mestissatge, fusió i molta dansa arribaran al festival amb coreografies com Twelve, de Jorge Crecis, Imponderable, de Goyo Monero -de qui també es podrà veure una nova coregorafia titulada Llamada-, Mermaid, de Sidi Larbi, o l'adaptació d'Acosta de Two, de Russell Maliphant. Es tracta d'una dansa que es va fer famosa gràcies a Sylvie Guillem i que, igual que el 2017, estarà interpratada pel mateix Carlos Acosta en exclusiva per al festival.

Abans de l'actuació, el ballari protagonitzarà una xerrada, gratuïta i oberta a tothom, al Cluastre de Sant Domènec de Peralada. La cita serà a les dues del migdia.

Clausura dissabte

El Festival de Peralada abaixarà el teló dissabte amb Maestro, un espectacle que rendeix homenatge als darrers trenta anys d'història de la música electrònica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook