El cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona Lluís Martínez Sistach, el president de la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), Riay Tatary, i el president de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE), Isaac Querub, han defensat conjuntament aquesta setmana l'Estat laic que reconeix la cooperació amb les confessions, han subratllat la importància de l'educació religiosa contra els extremismes i han reivindicat la «igualtat» entre home i dona.

Així ho van manifestar el passat dimecres, 20 de febrer, els representants de les tres confessions en un Fòrum de Trobades Interdisciplinàries sobre Drets Humans i Llibertat Religiosa, organitzat per la Fundació Pau VI i que va tenir com a tema «Drets Humans i Llibertat Religiosa».

Una «demanda» de religió

Els tres participants van coincidir que, en l'actualitat, en el món existeix una «demanda» de religió. «El segle XXI és el segle de manifestar la religiositat», va declarar Riay Tatary. «Això xoca en la nostra Europa occidental, sembla que això no sigui aquí, però sí», va subratllar el cardenal Sistach, mentre Isaac Querub ha precisat que si no és tan evident aquesta demanda és perquè «els que s'oposen a la religió solen fer més soroll que aquells que viuen de manera pacífica la seva espiritualitat».

Pel que fa a la situació de les diferents confessions a Espanya, els representants de les tres confessions van valorar positivament la Constitució que garanteix l'aconfessionalitat de l'Estat i preveu relacions de cooperació amb l'Església catòlica i la resta de religions.