El sector social de la Companyia de Jesús ha publicat un document amb reflexions i propostes davant les cites electorals d'aquest any en què plantegen la necessitat que els polítics incorporin mesures mediambientals, de foment de la solidaritat, de suport a la infància, d'igualtat home i dona i una fiscalitat redistributiva.

Les més de 20 organitzacions que formen el sector social dels jesuïtes a tot Espanya volen amb aquest document «contribuir al debat públic i a la reflexió compartida».

Al document hi fan propostes concretes sobre la crisi mediambiental, el compromís amb la solidaritat internacional, una societat diversa i inclusiva, la protecció a la infància i adolescència, la igualtat entre homes i dones i un model fiscal sostenible i suficient.

El document convida «a estar atents a tendències que van marcant la vida política, com el desencant amb el projecte europeu, que serveix de justificació per a la falta de solidaritat». També adverteix sobre «la desigualtat econòmica com a forma d'injustícia arrelada a les nostres societats; el desencant amb la democràcia formal, que en posar-se en qüestió, evidencia la fragilitat d'altres alternatives; i el repte de les xarxes socials i els fluxes massius d'informació, que alimenten el prejudici i la polarització». Totes aquestes qüestions, argumenten, «obliguen a esforçar-se per exercir el dret a un vot informat».

Mesures contra el canvi climàtic

El sector social de la Companyia de Jesús apunta mesures concretes per revertir el canvi climàtic, que es refereixen a les fonts d'energia, la reducció d'emissions, els mitjans de transport o els models d'agricultura.