Lagartija Nick, Marco Mezquida, Refree, Marcel Bagés i Lidia Damunt són alguns dels artistes que presenten des d'ahir els seus nous projectes al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), un esdeveniment que marca l'inici del curs musical i posa l'accent en les estrenes. Segons el seu director artístic, Marc Lloret, Vic acollirà durant quatre dies trenta presentacions de discos, gairebé un terç del centenar d'espectacles totals, i que «podrien haver estat trenta més» perquè «el Mercat és un bon lloc per estrenar, amb molts promotors i periodistes pendents d'allò que aquí es cou, i cada vegada rebem més propostes».

«A més, el sector passa per un bon moment creatiu i hi ha una nova generació de músics molt ben preparats - segons Lloret -, pel que hi ha suficient qualitat per programar dos 'mercats' cada any». Una bona mostra d'això és l'espectacle L'últim camí de Walter Benjamin, de Juliane Heinemann, que ahir a la nit va inaugurar el MMVV en un concert celebrat al Teatre Atlàntida de Vic.

L'artista berlinesa establerta a Barcelona, guanyadora del premi Puig-Porret 2018, s'acosta a la figura de l'escriptor i filòsof alemany en el vuitanta aniversari de la seva mort, en un viatge amb música electrònica, poesia i material visual. També ahir, Nico Roig va estrenar el seu nou disc, en una experiència auditiva amb auriculars a l'Auditori L'Atlàntida, que coprodueix el Mercat.

Als escenaris més festius actuaran durant el cap de setmana Joan Garriga, que presenta nou projecte al costat del Mariatxi Galàctic, Balkan Paradise Orchestra, The Crab Apple, El Petit de Cal Eril, Dorian, Búhos, Adala o The Same Song Band, entre d'altres.