L’assassinat de Samuel, un jove de 24 anys d’edat, ha impactat la ciutadania aquest dissabte 3 de juliol a la matinada. Diversos familiars i amics de la víctima han demanat ajuda a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #JusticiaParaSamuel, després d’un assassinat que probablement hagi sigut un crim d’odi per la seva orientació sexual. L’objectiu era identificar els seus agressors.

D’entre les cares populars que han recolzat els familiars de la víctima, ha destacat el missatge d’Alejandro Sanz: «Que l’orientació sexual del Samuel ens preocupi més que l’instint criminal del seu o els seus assassins, diu molt de quant de fotuts estem».

Davant aquestes declaracions, han sigut molts els que han criticat el missatge: «Vergonya que sempre vulgueu apartar el focus del més important: l’han matat per ser gai»«L’han matat per la seva orientació sexual, potser això sí que m’ha de preocupar i molt», escrivien alguns tuitaires.

Després de la gran onada de crítiques, el cantant ha volgut rectificar les seves paraules: «Em refereixo que hi ha mitjans que posen en dubte que fos assassinat per la seva orientació sexual i qüestionen si era gai o no. Com si això fos un pervers atenuant. Que vulguin treure l’homofòbia de l’equació em sembla un problema».