Segueix-nos a les xarxes socials:

Quan un porter dona punts

Sergio Rico és l'heroi del Sevilla després de ser molt qüestionat pels errors contra el Getafe a la Lliga i el Leganés en l'anada de la Copa · Vicente del Bosque se'l va endur a l'Eurocopa de 2016

Les imatges del Sevilla-Girona

58

Sergio Rico, un porter de Sevilla i fet al Sevilla, va escriure al seu compte de Twitter, la nit del 31 de gener: «Assumeixo l'errada d'avui. Demano perdó al Sevilla FC i al sevillisme i només puc dir que m'hi deixaré la vida per què arribem a la final de la Copa del Rei». Eren els seus moments més crítics, amb 24 anys, com a futbolista. Venia de fallar contra el Getafe, en l'última jugada del partit (1-1) en l'acció que va significar el gol d'Àngel al Sánchez Pizjuán, i a Butarque també havia calculat malament una sortida en un córner, facilitant el gol local de Siovas (1-1) que donava vida als madrilenys en la semifinal de Copa. D'allò no en fa ni quinze dies. I com que el futbol no té memòria, Rico és ara el gran heroi d'un Sevilla que, efectivament, es va acabar classificant per a la final de la Copa del Rei. Tant, que fins i tot el Pizjuán, que l'havia xiulat el dia del partit contra el Cadis a la Copa, venint d'encaixar cinc gols a casa contra el Betis (3-5), ahir va acabar corejant el seu nom.

Rico no estava tenint una temporada fàcil. Amb Berizzo a la banqueta, la decisió sota els pals era que s'anessin intercanviant la titularitat entre ell i David Soria. Però l'arribada de Montella ha servit per consolidar-lo a la porteria, malgrat els dubtes que podien haver generat algunes de les seves actuacions més recents. Ahir es va redimir. Aturant el penal a Aday poc abans del descans, que era el 0-1, però també, abans, enviant a córner un remat de cap del carriler del Girona, o desviant amb el peu una pilota tímidament pentinada per Olunga. I a la segona part apareixent, monumental, per evitar l'empat de Portu. Ahir Sergio Rico va ser un porter que dona punts. Potser vista l'actuació d'ahir, el jugador sevillà torna a l'agenda de la selecció espanyola. Vicente del Bosque se'l va endur el 2016 a l'Eurocopa com a tercer porter, per darrere de Casillas i De Gea. Amb Espanya va debutar-hi en un amistós contra Corea (6-1), rellevant Casillas els darrers 20 minuts, abans d'aquella Eurocopa. Lopetegui també hi ha confiat, tot i que fa gairebé un any que no el cita, des del març de 2017, pel partit de classificació pel Mundial contra Israel i un amistós contra França.

Onze dies després de demanar perdó, ahir Rico escrivia a Twitter: «He après a no rendir-me i a lluitar fins el final d'un xaval anomenat Antonio, que és la persona més valenta que he conegut en la seva lluita contra el càncer. Antonio, va per tu».

Prem per veure més contingut per a tu