Segueix-nos a les xarxes socials:

El Deportivo Alabés, un dels millors de la segona volta

Si mirem la classificació general, on es reflecteix la trajectòria del Girona i l'Alabés, podem pensar que el partit d'avui ha de caure a favor dels visitants. Seria un error pensar així, l'equip de Vitòria va començar molt malament el campionat i es va veure involucrat de forma directa e la lluita per evitar el descens de categoria, amb el canvi d'entrenador i des de l'arribada d'Abelardo els bascos competeixen molt bé, estan apunt d'assolir la permanència i lluitaran al màxim per segellar-la com més aviat millor.

Qüestió de dinàmiques

Un equip de futbol també és un estat d'ànim. Podem pensar que el factor psicològic dels jugadors només és un aspecte individual, cada jugador passa els seus moments bons i dolents, però quan el moment dolent es trasllada al conjunt tot l'equip en surt perjudicat. Avui a Mendizorrotza s'enfronten dos equips immersos en dinàmiques oposades. El Girona arriba just de forces, amb un onze molt espremut pel que fa al seu rendiment. Els de Pablo Machin han encadenat una ratxa on només han pogut sumar un punt dels últims dotze possibles. Per contra, l'Alabés del Pitu Abelardo està en el seu millor moment del campionat, en els últims quatre partits ha sumat set punts i amb la victòria d'aquest cap de setmana al camp de l'Eibar ha segellat de forma quasi definitiva la salvació. Els vitorians estan realitzant una segona volta molt bona, porten més punts que el Girona i només es veuen superats pels cinc millors equips del campionat. Sense cap mena de dubte l'arribada d'Abelardo, tot just fa ara una volta, ha servit de revulsiu, va arribar a l'equip quan estava en descens lluny de la salvació i el deixarà novament a Primera Divisió sense haver de patir fins a l'últim moment. Se li presenta un partit difícil a l'equip gironí, es preveu un matx intens davant un conjunt que està amb molta confiança i que no posarà les coses gens fàcils al seu adversari.

Un equip competitiu

Sense fer un futbol vistós de cara a l'espectador l'equip basc sap molt bé a què juga. El Girona es trobarà a un bloc compacte a nivell defensiu. L'1-4-4-2 que practica el conjunt d'Abelardo és fiable a nivell defensiu. Fernando Pacheco està fent una temporada molt bona a la porteria, ha jugat tots els partits de lliga encaixant 45 gols, fet que l'ha portar a mantenir al seu equip més fort. En defensa s'estan consolidant el jove format al futbol base Martin Aguirregabiria com a lateral dret i Rubén Duarte a l'esquerra, l'eix el formen una parella de centrals que es compenetra molt bé, Víctor Laguardia i Rodrigo Ely. Al centre del camp, de contenció i treball en la recuperació de pilota, normalment juguen dos futbolistes veterans i amb molta experiència com són Tomàs Pina i Manu Garcia. També pot entrar al seu lloc el colombià Dani Torres. En l'apartat ofensiu és on té més problemes l'Alabès, amb només 29 gols marcats s'està convertint en un dels equips que menys marca. No disposa de cap golejador que marqui les diferències a l'àrea rival, Munir amb set gols és el màxim realitzador. Tot i així caldrà controlar l'atac del bascos, les accions generades des de la banda amb Burgui, futbolista tècnic, de qualitat en accions d'un per un i que normalment juga a la banda esquerra i Ibai Gómez, autor de cinc gols. La baixa d'última hora d'Alfonso Pedraza pot ser important en l'esquema de l'Alabés, l'exjugador del Vila-real aporta bons canvis de ritme i velocitat, en molts casos i sortint a la part final dels partits actua com a revulsiu pel seu equip. Els desplaçaments i canvis d'orientació cap a bandes per poder treure centrades són un dels perills de l'atac dels locals. En punta l'exjugador del Barça Munir s'ha consolidat com a davanter, es tracta d'un futbolista que aprofita molt bé els espais, amb mobilitat i habilitat tècnica mostra el perill quan pot estar a la zona de finalització. És un jugador que tant pot jugar en atac posicional com al contraatac i se sent còmode quan està acompanyat amb un altre davanter. La compenetració de Munir amb el suec John Alberto Guideti o bé amb Ruben Sobrino quan juga en punta pot portar de corcoll els tres centrals del Girona.

Canvis a l'onze del

Girona

Pablo Machín ha apostat per un onze fix en la majoria de partits, una alineació que els aficionats ja saben de memòria es veurà retocada per diverses circumstàncies. La sanció per acumulació de targetes d'Àlex Granell, la lesió de Jonás Ramalho, el cansament d'alguns jugadors que acumulen molts minuts i la proximitat del partit contra l'Espanyol provocaran canvis a l'alineació que presentarà el Girona. Arriba un bon moment per fer rotacions a l'equip, els resultats del últims partits no han estat positius i una ràfega d'aire fresc pot servir per activar de nou a un grup de futbolistes que necessiten girar la dinàmica. Serà un partit en què jugadors com Marc Muniesa o Aleix Garcia poden demostrar la seva vàlua, homes que no han pogut disposar de tantes oportunitats han d'aprofitar un partit com el d'avui i fer mèrits per continuar a l'equip.

Dominar en el

marcador

Quan a un equip li costa guanyar el que desitja és no anar a remolc del marcador. Per poder aconseguir la victòria és important que avui no sigui necessària la remuntada, si l'Alabès s'avança en el marcador podrà portar l'encontre al seu terreny i les possibilitats de capgirar el marcador es veuran reduïdes. Cal que els gironins surtin concentrats, que mantinguin el bloc defensiu de forma compacte i siguin intensos en la pressió. Dominar el marcador pot servir per dominar també el ritme del partit. Si els locals són intensos li costarà al Girona poder tenir la possessió i en un partit obert i al mateix moment igualat el resultat és imprevisible. La victòria ha de servir per no despenjar-se en la classificació, la lluita per la sisena i setena plaça segueix oberta i si el Girona aconsegueix els tres punts estarà en condicions immillorables per tornar-s'hi a situar.

Prem per veure més contingut per a tu