El VAR va ser sens dubte el gran protagonista de la setmana passada del Girona. Entre l´expulsió de Lenglet pel cop de colze a Pere Pons al Camp Nou i els dos penals assenyalats a Osca (un a cada àrea) hi va haver, però, una jugada que va indignar els jugadors blanc-i-vermells i de la qual troben que se n´ha parlat massa poc. Va ser el cop de colze que va rebre Juanpe de Javi García en el temps afegit del partit contra el Betis de dijous passat. El rellotge corria en contra i no se´n va fer gaire cas, malgrat que el canari no és un home de fer comèdia i menys perdent. Els jugadors del Girona amb els braços enlaire reclamaven a l´àrbitre que demanés la revisió de la jugada a través del VAR, però res. Des de Las Rozas, però, ningú va dir res a González González, que va deixar seguir i al cap de pocs segons va xiular el final (0-1). El central va acabar el matx ensangonat de dalt a baix i sense explicar-se com podia ser que el videoarbitratge no hagués vist la trompada. Una setmana més tard, Juanpe continua sense explicar-se com no es va revisar la seva jugada. Ahir, al final de l´entrenament, el canari va comparèixer davant els mitjans amb la marca de la patacada a la cella ben visible.

«Encara estem una mica sorpresos pel que va passar», deia un Juanpe que anava una mica més enllà tot insinuant que s´està intentant amagar tot allò relacionat amb la seva jugada. «És curiós que no es veiés en els resums. També que Stuani en parlés en l´entrevista a peu de camp i llavors no sortís res més enlloc. N´hem parlat al vestidor», deia. En aquest sentit, Juanpe confia que sigui «quelcom puntual» i no vol donar-hi «gaires voltes». Sigui com sigui, sí que el «molesta força» veure que «en uns partits hi ha uns criteris i en d´altres, uns altres». El 15 blanc-i-vermell recorda que durant la xerrada que va rebre la plantilla a l´estiu sobre el VAR «ens van dir que l´àrbitre no aturaria el joc si no ho creia oportú però que el VAR ho revisaria tot. El que es veiés i el que no, perquè tenia tots els mitjans». En aquesta línia, el canari no vol assenyalar l´àrbitre González González. «No ha de carregar amb tota la culpa, però el VAR sí perquè pot veure la jugada les vegades que facin falta. És increïble que passés tan desapercebuda».

El sistema i les ofertes

Pel que fa al debat sobre el sistema, Juanpe admet que l´equip se sent «més còmode» amb el clàssic 3-5-2 dels últims anys. «La idea del míster és la de la primera part d´Osca. Ens va bé per dominar i descansar amb la pilota. Ara bé, amb un esquema o altre, la idea ha de ser la mateixa, estar tranquils i arribar amb claredat a dalt», deia un Juanpe a qui «no va sorprendre» el canvi d´Alcalá per Borja García a la mitja part de l´Alcoraz.

El canari també va reconèixer que durant l´estiu hi va haver opcions perquè canviés d´aires. Abans de marxar de vacances, Cárcel el va alertar que hi havia «interessos d´equips i alguna oferta» i que el seu nom era un dels que estava sobre la taula pel que fa a un possible traspàs. Tot i això, la cosa es va calmar i el club li va comunicar que comptava amb ell. Fins que l´última setmana de mercat va tornar a haver-hi «un xic d´enrenou per una oferta que va arribar». El Sevilla i algun equip alemany i anglès s´hi van interessar. «El club i el míster em van transmetre molta tranquil·litat. Sé que aquí és el lloc ideal per continuar creixent com a futbolista», explicava.