Segueix-nos a les xarxes socials:

El Girona firma el pitjor inici de Lliga a Segona A des de la temporada 2011/12

El solitari punt que acrediten els d'Unzué després de dos partits iguala el que tenia l'equip que aleshores dirigia Raül Agné, en una temporada molt moguda amb tres entrenadors

El Girona firma el pitjor inici de Lliga a Segona A des de la temporada 2011/12lof

El solitari punt que acredita el Girona després de les dues primeres jornades de Segona representa el pitjor inici del club, a la categoria de plata, des de la temporada 2011/12. Aquell curs, molt mogut i on per moments semblava impossible que s'acabés salvant la categoria, va començar amb Raül Agné a la banqueta. El Girona va perdre 1-4 en l'estrena contra l'Elx i tot seguit va empatar a Almeria (2-2). Montilivi va veure passar tres entrenadors: Josu Uribe i Javi Salamero. Ara els d'Unzué van puntuar en la primera jornada contra l'Sporting (1-1) però van caure en la següent a Albacete (1-0) en un duel on els van anul·lar dos gols, l'àrbitre es va empassar un penal a Diamanka i Gumbau es va estavellar amb el travesser en els instants finals. En les anteriors nou campanyes que els de Montilivi acrediten a Segona des del retorn el 2008, en la 2009/10 també es va sumar un únic punt en els dos primers partits: derrota a casa amb el Cartagena (0-1) i empat a Tarragona (1-1).

Tres vegades el Girona ha arrencat a Segona amb dues victòries. Curiosament la primera va ser el 2008, quan també amb Agné a la banqueta el club tornava a plata mig segle després. La por escènica no va afectar els jugadors, que es van imposar a Vigo (0-1) i a l'Alacant (3-0). El Girona era líder, amb 6 punts, els mateixos que el Llevant i l'Eibar, al final de la segona jornada d'aquell curs. També es va fer un ple de triomfs els cursos 2013/14 (Girona-Alabés, 1-0; Eibar-Girona, 0-3) i 2014-15 (Girona-Racing, 1-0: Alcorcón-Girona, 1-2). En la primera, el bon inici no va servir per a res perquè de seguida l'equip de Ricardo rodríguez va anar de caps al pou i el tècnic va acabar donant pas a Javi López i, més tard a Pablo Machín, que va obrar el miracle de la permanència. El sorià seguia de tècnic l'any següent, el de l'ascens perdut contra el Lugo, i es va mantenir al club fins la campanya passada. En la 2016/17, quan es va pujar a l'elit, el Girona va fer 4 punts de sortida: Sevilla At-Girona, 3-3; Girona, Elx, 3-1

Amb Machín, de fet, el Girona fins i tot va fer un millor inici a Primera que el d'aquest any a Segona. La campanya 2017/18 es van acumular 4 punts en els dos primers partits gràcies a l'empat contra l'Atlètic (2-2) i a la victòria sobre el Màlaga (1-0).

Des d'aquell any 2011/12 que el Girona no feia un inici tan decebedor a Segona. Perquè en els cursos posteriors, abans de l'ascens a Primera, almenys sempre s'havia aconseguit guanyar un dels dos primers partits de Lliga. A més, les ambicions del club no tenen res a veure ara amb les de fa vuit anys. En mans del City Football Group i Pere Guardiola s'han viscut dos cursos a Primera i tot i el descens es pregona que l'objectiu és tornar-hi. El 2011 el Girona era propietat de Josep Delgado, començava a patir problemes econòmics, i no es podia aspirar a gaire res més que la permanència.

Tot plegat arriba, a més, enmig d'una crisi de resultats a Montilivi que s'allarga des de finals de la temporada 2017/18 a Primera, quan es van perdre els últims quatre partits de Lliga a casa. L'any passat només es van aconseguir tres triomfs davant l'afició (Celta, Rayo i Sevilla), i de moment aquesta campanya s'ha obert amb un empat amb l'Sporting. L'estadi té ara la paraula: hi han de passar Màlaga i Rayo de manera consecutiva.

Prem per veure més contingut per a tu