Segueix-nos a les xarxes socials:

Martí s'enfronta al seu passat

Divendres serà el primer cop que s'enfronti com a tècnic al Tenerife, on encara queden nou jugadors de la seva època

Martí s'enfronta al seu passataniol resclosa

Pep Lluís Martí n'ha viscut de tots colors durant la seva carrera esportiva. Des de debutar i pujar a Primera amb l'equip de la seva terra, el Mallorca, a guanyar dues Copes de la UEFA, una Supercopa d'Europa i una Copa del Rei amb el Sevilla, passant per un altre ascens a la màxima categoria amb el Tenerife. Precisament al conjunt canari hi va viure la seva primera experiència lluny de Palma com a futbolista. Allà va viure-hi l'ascens a Primera (2000-01) però també el descens el curs següent abans d'anar-se'n el 2002 cap al Sevilla, jugar mig any a la Reial Societat (2008) i tornar al Mallorca i retirar-s'hi (2008-15). Que Tenerife té un lloc important al cor i a la vida de Martí ho confima que al cap de pocs mesos d'haver penjat les botes, el balear va rebre una trucada del seu antic club per dirigir l'equip, ja com a entrenador, en substitució de Raül Agné. Martí va acceptar de bon grat i a l'Heliodoro Rodríguez López hi va començar la seva carrera com a entrenador.

El mallorquí va agafar l'equip en zona de descens i el va salvar tranquil·lament, fet que li va valer la renovació i poder viure la millor temporada al Tenerife dels últims anys (2016-17), en què va deixar l'equip a les portes de Primera Divisió en la final del play-off contra el Getafe. Els resultats no acompanyarien el curs següent, i també a Tenerife el tècnic hi va viure la seva primera destitució. El curs passat va tornar-se a quedar a les portes de Primera amb el Deportivo de la Corunya i enguany ha aterrat a Montilivi amb el clar objectiu de recuperar la categoria perduda.

Divendres Martí s'enfrontarà per primer cop com a entrenador al Tenerife, un club que l'ha marcat i on té un lloc guardat a la història com el tercer tècnic amb més partits dirigits (108). Només José Luis Oltra (160) i Álvaro Cervera (110) el superen. Martí fins i tot ha entrenat més cops el Tenerife que històrics com Jorge Valdano (102) o Juup Heynckes (104).

D'aquell intent fallit de pujar a Primera pràcticament no se'n recorden a Tenerife. Des de l'adeu de Martí, el club canari ha tingut quatre entrenadors (Etxeberria, Oltra, Luis César i ara López Garai) i ha finalitzat els dos cursos a la zona mitjana sense opcions de res. Això sí, a la plantilla la vella guàrdia de Martí continua donant guerra. A l'actual Tenerife hi continuen nou jugadors que van ser a les seves ordres durant les tres temporades -dues d'incompletes- que va ser a l'illa. Els supervivents són els capitans Suso Santana, Carlos Ruiz, Dani Hernández, Aitor Sanz i Alberto Jiménez, a més de Malbasic, Luis Pérez i el tercer porter Galván.

Divendres, s'espera que tots siguin a Montilivi, alguns a l'onze titular, d'altres a la banqueta, i es retrobin amb el seu extècnic. Martí també coincidirà amb el porter Adrián Ortolà i el davanter Nahuel Leiva, dos jugadors que la temporada passada eren al Deportivo de la Corunya i enguany juguen al Tenerife.

Prem per veure més contingut per a tu