Segueix-nos a les xarxes socials:

Abonats a la festa (1-0)

Un gol de Yangel Herrera al darrer minut dóna la victòria al Girona en un partit d'allò més treballat contra un ultradefensiu Celta

Les imatges del Girona - CeltaMarc Martí

48

La Festa Major no podia començar més bé. Ha costat i quan costa, l'alegria sol ser més gran. Ha calgut esperar fins al minut noranta perquè el Girona esquerdés la teranyina defensiva del Celta i sumés una victòria que el situa líder en solitari de Primera, a l'espera del clàssic de demà. Un gol, o més ben dit, un golarro de Yangel Herrera ha donat els tres punts als de Míchel quan el partit entrava a les acaballes. No ha estat un festival de futbol. Avui no ha pogut ser, però el Girona ha trobat la fórmula per sumar la novena victòria de la temporada i allargar encara més aquest somni del qual no es vol despertar. Sense cap mena de dubte, la millor manera d'encetar les fires de Sant Narcís.

Al Girona li ha costat a agafar el ritme. Tampoc el Celta feia gaires esforços per dir-hi la seva i lluitar per dur la iniciativa. De fet, els gallecs han vingut clarament a buscar l'empat. Tot i això, la primera rematada del partit va ser un xut llunyà de Tapia ben neutralitzat per Gazzaniga. El porter argentí tornaria a aparèixer per aturar un xut de Bamba, aquest cop sí, més perillós. Malgrat monopolitzar la pilota amb un 73% de possessió, al Girona li mancava un punt de mala bava en atac davant d'un Celta que havia vingut, descaradament, a buscar l'empat a zero.

La represa ha començat amb un primer cop de Dovbyk a la sortida d'un córner i una passada de la mort de Savinho que Iván Martín no es va creure. A través dels canvis de joc de Blind, el Girona començava a obrir el joc amb un Couto molt per a dreta i Savinho també intervenia més. Així, el brasiler estaria a punt de marcar en un contracop trenat enter Herrera i Savinho que va enviar als núvols. Ara sí que es jugava al que volia el Girona, però la pilota no entrava. A punt ha estat el Celta d'aixafar la guitarra al Girona en una acció al final en què l'àrbitre ha xiulat falta sobre Gazzaniga abans que la pilota entrés a la porteria local. El gol no ha pujat al marcador. Sí que ho ha fet, en canvi, a la porteria del Gol sud, una gardela d'Herrera que gairebé fa ensorrar Montilivi. Ara sí, si el Madrid no guanya demà, el Girona tornarà a ser líder en solitari.

LA FITXA

GIRONA: Gazzaniga, Arnau, Miguel Gutiérrez, David López, Blind, Aleix Garcia, Herrera, Couto, Dovbyk (m.67, Stuani), Iván Martín (m.67, Portu) i Savinho.

CELTA: Guaita, Kevin Vázquez, Manu Sánchez, Starfelt, Núñez, Tapia, Dotor, De la Torre, Strand Larsen, Aspas i Bamba (m.75 Mingueza).

GOLS: 1-0, m.90, Yangel Herrera.

ÀRBITRE: Díaz de Mera Escuderos (Comitè Castellano-manxec). Va amonestar Juanpe, Stuani (Girona) i Kevin Vázquez i Núñez (Celta). Ha expulsat l'entrenador de porters del Celta Joaquín Enrique Valerio. VAR: Jaime Latre (Comitè aragonès).

ESTADI: Montilivi. 12.671 espectadors

RECUPERA EL MINUT A MINUT

En directe

Última actualització 23:01

FINAAAAAAAAL I LIDERATGE DEL GIRONA!!!!!

90'.GOOOOOOOOLÀS DE YANGEL!!

84'. Canvi al Celta: entra Fran Beltran, marxa Dotor

83'. Gol anul·lat al Celta, per una falta a Gazzaniga

82'. Targeta groga a Juanpe

78'. Canvi al Girona: entra Tsygankov, surt Arnau

77'. Targetes grogues a Unai i Stuani, per una picabaralla

74'. Canvi al Celta: entra Mingueza, surt Bamba

72'. Ara és Miguel qui frega el gol amb un xut molt ben dirigit que surt fora per poquet! Va, Girona, va!!!

70'. Xut de Stuani a la mitja volta, desviat!

67'. Canvis al Girona: entren Stuani i Portu, marxen Dovbyk i Iván Martín

66'. PERDONAAAAAAA Couto! Xut massa alt del brasiler quan estava sol!

60'. Centrada de Savinho que Iván Martín no pot rematar

55'. Targeta groga a Kevin

46'. Comença la segona part

A Montilivi hi ha 12.671 espectadors

Al final hi ha hagut deu minuts d'afegit. Ja s'ha acabat. Continua el 0-0 al descans