Abonats a la festa (1-0)

Un gol de Yangel Herrera al darrer minut dóna la victòria al Girona en un partit d'allò més treballat contra un ultradefensiu Celta

Marc Brugués

Marc Brugués

La Festa Major no podia començar més bé. Ha costat i quan costa, l'alegria sol ser més gran. Ha calgut esperar fins al minut noranta perquè el Girona esquerdés la teranyina defensiva del Celta i sumés una victòria que el situa líder en solitari de Primera, a l'espera del clàssic de demà. Un gol, o més ben dit, un golarro de Yangel Herrera ha donat els tres punts als de Míchel quan el partit entrava a les acaballes. No ha estat un festival de futbol. Avui no ha pogut ser, però el Girona ha trobat la fórmula per sumar la novena victòria de la temporada i allargar encara més aquest somni del qual no es vol despertar. Sense cap mena de dubte, la millor manera d'encetar les fires de Sant Narcís.

Al Girona li ha costat a agafar el ritme. Tampoc el Celta feia gaires esforços per dir-hi la seva i lluitar per dur la iniciativa. De fet, els gallecs han vingut clarament a buscar l'empat. Tot i això, la primera rematada del partit va ser un xut llunyà de Tapia ben neutralitzat per Gazzaniga. El porter argentí tornaria a aparèixer per aturar un xut de Bamba, aquest cop sí, més perillós. Malgrat monopolitzar la pilota amb un 73% de possessió, al Girona li mancava un punt de mala bava en atac davant d'un Celta que havia vingut, descaradament, a buscar l'empat a zero.

La represa ha començat amb un primer cop de Dovbyk a la sortida d'un córner i una passada de la mort de Savinho que Iván Martín no es va creure. A través dels canvis de joc de Blind, el Girona començava a obrir el joc amb un Couto molt per a dreta i Savinho també intervenia més. Així, el brasiler estaria a punt de marcar en un contracop trenat enter Herrera i Savinho que va enviar als núvols. Ara sí que es jugava al que volia el Girona, però la pilota no entrava. A punt ha estat el Celta d'aixafar la guitarra al Girona en una acció al final en què l'àrbitre ha xiulat falta sobre Gazzaniga abans que la pilota entrés a la porteria local. El gol no ha pujat al marcador. Sí que ho ha fet, en canvi, a la porteria del Gol sud, una gardela d'Herrera que gairebé fa ensorrar Montilivi. Ara sí, si el Madrid no guanya demà, el Girona tornarà a ser líder en solitari.

LA FITXA

GIRONA: Gazzaniga, Arnau, Miguel Gutiérrez, David López, Blind, Aleix Garcia, Herrera, Couto, Dovbyk (m.67, Stuani), Iván Martín (m.67, Portu) i Savinho. 

CELTA: Guaita, Kevin Vázquez, Manu Sánchez, Starfelt, Núñez, Tapia, Dotor, De la Torre, Strand Larsen, Aspas i Bamba (m.75 Mingueza). 

GOLS: 1-0, m.90, Yangel Herrera.

ÀRBITRE: Díaz de Mera Escuderos (Comitè Castellano-manxec). Va amonestar Juanpe, Stuani (Girona) i Kevin Vázquez i Núñez (Celta). Ha expulsat l'entrenador de porters del Celta Joaquín Enrique Valerio. VAR: Jaime Latre (Comitè aragonès). 

ESTADI: Montilivi. 12.671 espectadors

RECUPERA EL MINUT A MINUT

En directo