Segueix-nos a les xarxes socials:

Mantenen la petició de 38 anys de presó per a l'acusat de matar Tadeo Morales

Acn/DdeG, Girona.

El ministeri fiscal manté la demanda de 38 anys de presó per a Samir Bouamar, l'acusat d'assaltar tres ancians a Girona i assassinar-ne un a patacades. Per la seva banda, la defensa de l'acusat ha introduït una alternativa durant l'anunci de conclusions definitives. Demana que si l'Audiència considera Bouamar culpable dels assalts a les dues ancianes, se'l condemni a quatre anys i mig de presó. Pel que fa a la tercera de les víctimes -l'advocat Tadeo Morales, de 92 anys, que va morir al portal de casa seva-, la defensa considera que no hi ha cap prova que incrimini directament el seu client.

El judici contra l'acusat d'assaltar ancians a Girona entre el juny i l'octubre del 2005 va entrar ahir a la recta final. Durant la sessió, van declarar els metges forenses, que van examinar el cos de l'advocat jubilat de 92 anys que va morir al portal de casa seva el 4 d'octubre d'aquell any. La doctora Anna Hospital ha indicat que la víctima havia mort a conseqüència d'un traumatisme craneoencefàlic. En concret, l'ancià havia rebut dos forts cops al cap que li van fracturar el crani.

A preguntes de la defensa, la doctora ha explicat que aquests cops eren compatibles tant amb una caiguda com amb el fet que algú hagués empentat la víctima i li hagués colpejat el cap. Precisament, aquesta és la tesi que sostenen el ministeri fiscal i l'acusació particular.

Les dues parts indiquen que Bouamar, acompanyat de la seva dona -menor d'edat- va esperar l'ancià al portal de casa i, mentre estava d'esquenes, el va empentar i li ventar dos cops al cap amb el terra. Durant l'anunci de conclusions definitives, l'acusació pública ha mantingut la demanda global de 38 anys de presó per a Bouamar. El considera responsable dels tres assalts, i demana per als familiars de l'advocat gironí mort una indemnització de 600.000 euros.

L'acusació particular -que representa els familiars de la víctima mortal- també ha mantingut la seva petició de 25 anys de presó per al cas que va tenir lloc l'octubre del 2005. La defensa ha sol·licitat l'absolució.

Prem per veure més contingut per a tu