Acn/DdeG, Girona.

El ministeri fiscal manté la demanda de 38 anys de presó per a Samir Bouamar, l'acusat d'assaltar tres ancians a Girona i assassinar-ne un a patacades. Per la seva banda, la defensa de l'acusat ha introduït una alternativa durant l'anunci de conclusions definitives. Demana que si l'Audiència considera Bouamar culpable dels assalts a les dues ancianes, se'l condemni a quatre anys i mig de presó. Pel que fa a la tercera de les víctimes -l'advocat Tadeo Morales, de 92 anys, que va morir al portal de casa seva-, la defensa considera que no hi ha cap prova que incrimini directament el seu client.

El judici contra l'acusat d'assaltar ancians a Girona entre el juny i l'octubre del 2005 va entrar ahir a la recta final. Durant la sessió, van declarar els metges forenses, que van examinar el cos de l'advocat jubilat de 92 anys que va morir al portal de casa seva el 4 d'octubre d'aquell any. La doctora Anna Hospital ha indicat que la víctima havia mort a conseqüència d'un traumatisme craneoencefàlic. En concret, l'ancià havia rebut dos forts cops al cap que li van fracturar el crani.

A preguntes de la defensa, la doctora ha explicat que aquests cops eren compatibles tant amb una caiguda com amb el fet que algú hagués empentat la víctima i li hagués colpejat el cap. Precisament, aquesta és la tesi que sostenen el ministeri fiscal i l'acusació particular.

Les dues parts indiquen que Bouamar, acompanyat de la seva dona -menor d'edat- va esperar l'ancià al portal de casa i, mentre estava d'esquenes, el va empentar i li ventar dos cops al cap amb el terra. Durant l'anunci de conclusions definitives, l'acusació pública ha mantingut la demanda global de 38 anys de presó per a Bouamar. El considera responsable dels tres assalts, i demana per als familiars de l'advocat gironí mort una indemnització de 600.000 euros.

L'acusació particular -que representa els familiars de la víctima mortal- també ha mantingut la seva petició de 25 anys de presó per al cas que va tenir lloc l'octubre del 2005. La defensa ha sol·licitat l'absolució.